dinsdag 28 mei 2024
spot_img

Vrouwen van nu

Dinsdag 12 maart was er een avond van de Vrouwen van Nu, afdelingen Oost en West.
Volgens de dagvoorzitter zouden we vermaakt worden door Nicole Kovacs uit Oude Niedorp. En dat was inderdaad het geval, tijdens de avond klonken er heel veel lachsalvo’s.
Nicole kwam op als toiletjuffrouw en stelde zich voor als Marie Louise Assendelft la Pierre van Wijk. Ze had een prijs gekregen voor haar uitvinding van werken met twee emmers, 1 voor de deuren en wasbakken en de ander voor de toiletten. Met verschillende “versprekingen” van woorden bracht ze dit met humor.

Geen tv
Daarna kwam de vraag wat we vroeger, toen er nog geen tv was, op zaterdagavond deden. Uit de zaal kwam als antwoord: pinda’s pellen. Prompt kreeg elke tafel een schaaltje pinda’s en een krant voor de doppen.
Het volgende was een quiz met vragen gemaakt door het bestuur. Hele aparte vragen en antwoorden.
b.v. Welke vis geeft z”n gebit aan het verkeer? Antwoord: haaientanden. Vraag: wat is bruin en ligt naast de w.c. pot? antwoord: een drukfout. Degene die een goed antwoord gaf kreeg 1 w.c. velletje en wie de meeste velletjes had kreeg een prijsje: een w.c. borstel-set die volgens Marie Louise een week in de vensterbank aan de voorkant van het huis moest blijven staan. Ze reageerde hierbij heel knap op opmerkingen uit de zaal en kwam in de loop van de avond ook steeds daar op terug met de juiste namen daarbij.

Geweldige improvisatie!
Na een korte onderbreking kwam ze op als prinses B. en ging lintjes uitdelen (een mooie oranje rozet)
Diverse dames werden zo in het zonnetje gezet: Mw. Marijtje van Gelder en mw. Wil Bakker respectievelijk 65 en 43 jaar lid , Lies Tuijtel als kreatieve kaartenmaakster, Gerie Sas vanwege haar altijd gezellige aanwezigheid, Ria Voorthuizen die vele jaren de financien beheerde, Greet Davidse als verslaggeefster.

Passend gekleed
Na de pauze was Marie Louise fitness-instructrice, passend gekleed. Van ons werd verwacht dat we meededen met tsai-chi. Eerst zou zij het voordoen, daarna mochten wij, met 2 dames uit de zaal als voorbeeld, meedoen.
Dit draaide uit op een kinderliedje, wat spontaan door de zaal werd meegezongen.

Loterij
Bij de loterij die toen volgde waren er humoristische prijsjes: een Nostalgische 52 delige spellenset (kaartspel) en een uitje naar keuze (een gele of rode ui). Ze sloot af met een verhaal over de camping waar ze ontbijt op bed van haar man kreeg ( hij had een luchtbed in de keuken gelegd  en zo kon ze ontbijten op bed.)
Nicole werd heel hartelijk bedankt voor deze geweldige avond en kreeg een pot met tulpen, waarna zij de zaal rondging en iedereen een hand gaf om te bedanken voor de bloemen. GDD

P.S. In het verslag van de vorige keer had ik i.v.m. de nieuwe privacy-wet voornamen met een letter van de achternaam gebruikt. Verschillende lezers vonden dit niet vriendelijk overkomen. Hierbij mijn excuses.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen