dinsdag 23 juli 2024
spot_img

Vrouwen van nu afd. Andijk-Oost

Op donderdag 21 september hadden we de provinciale regiodag, dit is een ontmoetingsdag voor alle bestuursleden die onder onze regio vallen, hiervan waren 36 leden aanwezig, de ontmoeting vond plaats in het museum van Annet Mantel in Andijk.
We werden hartelijk welkom geheten met koffie en gebak.

Engelien Vrieze was aanwezig namens het provinciaal bestuur.
Ria Voorthuizen deed als voorzitter het openingswoord en vertelde de aanwezige het een en ander over Andijk, als je dat zo hoort heeft Andijk veel te bieden.

Hierna kwam Wil Gorter van het hoedenmuseum “zet’m op”aan het woord, Wil kan verschrikkelijk mooi vertellen over haar verzameling hoeden en petten.
Om 12.00 uur stond er een heerlijke uitgebreide lunch voor ons klaar.
Na de lunch kreeg Annet Mantel het woord, zij geeft lezingen over het werk van haar broer Marius van Dokkum, zij heeft daar een doorlopende expositie met al het werk dat Marius maakt, hij heeft veel schilderijen gemaakt zoals portretten, stillevens en hilarische voorstellingen van vooral oudere mensen, maar hij heeft ook kinderboeken geschreven met prachtige tekeningen, de boeken gaan over Opa Jan en zijn scheve huisje, na afloop kreeg iedereen de mogelijkheid om alles te bekijken.

Het was een geslaagde dag waar we allen van genoten hebben.

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen