woensdag 22 mei 2024
spot_img

Vrouwen van Nu, afd. Andijk Oost

Op dinsdag 9 januari was onze eerste avond in 2018.
Als gast was deze keer uitgenodigd: Anneke Dercksen uit Twisk. Zij kwam ons vertellen over kleur en welke invloed kleuren hebben op ons doen en laten.
Eerst vertelde ze hoe ze was begonnen: Door het lidmaatschap van de Vrouwen van Nu werd ze steeds wijzer en groeide ze in haar interesses. Eerst voorwerkster (dat is handwerktechnieken overbrengen aan de leden) daarna les aan de voorwerksters en toen een eigen bedrijf als imago-consulent begonnen. Daarna een opleiding kleurenleer gevolgd en docente geworden. Nu geeft ze ook vaak lezingen aan afdelingen van de Vrouwen van Nu.
Om kleuren te zien hebben we licht nodig. Het licht weerkaatst op de voorwerpen en daardoor ontstaan electromagnetische deeltjes die dan kleur geven. Kleuren geven energie.
Donkere kleuren zijn warmer dan lichte. Bij een kleurrijk bord met eten krijg je vanzelf trek. Elke kleur staat voor bepaalde eigenschappen en op deze manier wordt b.v. een kleding-advies gegeven.

Omdat we bij het begin van de avond allemaal een stukje karton in een bepaalde kleur (b.v. je lievelingskleur) hadden gekozen, werden we per kleur naar voren geroepen en vertelde Anneke waar die kleur voor stond.Zo konden we zelf bepalen of die eigenschappen bij ons pasten of juist tegenovergesteld waren aan onze voorkeuren.
Bij een teveel aan 1 kleur wordt vaak een meer negatief effect bereikt. Om een voorbeeld te geven: rood staat voor energiek, daadkrachtig, leiderschap, passie. Maar teveel rood is ongeduldig, opdringerig en wekt agressie.
Zo werd elke kleur behandeld en kregen veel dames een aardig inzicht in zichzelf.
Na de pauze konden we zelf iets aktiever zijn. Een quiz waarin kleuren waren verwerkt en spreekwoorden met kleuren die we dan moesten uitbeelden. Dit leidde soms tot vrolijke taferelen. Het was een gezellige en leerzame avond, waarin we veel kleur zagen en dus veel energie kregen
Onze volgende avond op 13 februari is de jaarvergadering met na de pauze een bedrijf in uitvaartverzorging. GDD

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen