woensdag 19 juni 2024
spot_img

Vrouwen van Nu afd. Andijk-Oost

Op dinsdag 8 mei mocht het eendagsbestuur bestaande uit Annie, Dora, Jo, Pieternel en Sita de avond verzorgen. Zij hadden bedacht dat een bezoek aan Mobiel Interieur aan de Dijkweg wel leuk zou zijn. En dat was het, verrassend, mooi en interessant.

Om half 8 werden we ontvangen met koffie/thee en wat lekkers.Mobiel Interieur met directeuren Harm en Gerrit Jan v.d. Leek bestaat sinds 1924 en zij zijn de 3e generatie. Met hun vrouwen en een heel team runnen zij een zaak waar je “u” tegen zegt.
Gestart als kleine winkel is in de loop der jaren het bedrijf steeds uitgebreid tot een showroom van 8000 m2 met veel design meubelen van o.a. Nederlands fabrikaat.
We kregen eerst een presentatie over de historie.

Gestart dus in 1924 door opa Harm v.d. Leek. Toen hij in 1949 verongelukte gaf zijn zoon Piet zijn zeevarend beroep op en nam het bedrijf over. Het was jaren ploeteren, maar samen met z’n vrouw Marie en door uitbreiding van het pand groeide de zaak. In 1988 kwamen Harm en Gerrit Jan in het bedrijf. In 1993 werd het rechter gedeelte bijgebouwd. In 2002 werd de sloot achter het pand gedempt en weer werd uitgebreid. Een nieuwe sloot werd achter de uitbreiding gegraven.

Rondleiding door de showroom. Foto aangeleverd

In 2004 kwamen Harm en Gerrit Jan voor de keus: vertrekken naar een meubelboulevard of op Andijk blijven. Ze kozen voor Andijk en de grootste verbouwing tot dan werd uitgevoerd aan de linkerkant en zo verdubbelde de oppervlakte naar 8000 m2.
Door lidmaatschap van de Club van binnenhuisadviseurs (65 leden in Nederland met een eigen label) door veel adverteren, door de website, maar vooral door kwaliteit, service en vakmanschap komen klanten uit heel Nederland en zelfs daarbuiten.
De service houdt o.a. in dat het mogelijk is de hele inrichting van uw huis te doen incl. schilder, behanger, vloerenlegger. Zo kan alles op kleur worden afgestemd.
Hoe dat werkt werd later op inspirerende manier uitgelegd en getoond door styliste Mirjam.
Mobiel blijft steeds vernieuwen, met een blik op woonprogramma’s op t.v. Op dit moment vindt alweer een verbouwing plaats, de plafonds krijgen een meer eigentijdse en industriele uitstraling met LEDverlichting, hetgeen kostenbesparend is.

Tijdens een rondleiding door de showroom hebben we onze ogen uitgekeken. Door de manier van presentatie ontstaan totale woonkamers met zelfs geweldig originele wanddecoraties en andere accessoires. Kasten en banken kunnen op maat gemaakt worden en bij de bekleding van banken en stoelen heeft men veel keus.
Dit is een van de dingen waarin Mobiel zich onderscheid van andere meubelzaken.

Tot slot kregen we nog een drankje en een hapje en gingen met een leuke goodybag naar huis, maar niet voordat een boeket was overhandigd aan Lody (echtgenote van Harm) en de broers v.d. Leek en hun team heel hartelijk bedankt waren.
We gaan nu genieten van een zomerperiode en komen in september weer bij elkaar. GDD

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen