woensdag 22 mei 2024
spot_img

Vrouwen van Nu afd. Andijk-Oost

Onze avond van 13 november stond in het teken van creatief bezig zijn. Heel veel vrouwen hadden daar zin in, want er was een grote opkomst. Onder begeleiding van Trudi Vroling en haar man maakten we een prachtig herfststuk.

We konden kiezen uit twee voorbeelden. Het ene was een dikke tak op een plankje. Hierop werd oase vastgezet. Daarop kwam een apart soort kleine kalebas omringd door groen, appeltjes, dennenappels, hortensia en wat nog meer aanwezig was. Ook werd een rond houten schijfje vastgemaakt op de tak, waarin een waxine kaarsje zat.

Het tweede voorbeeld was: 2 houten vierkante blokken met daartussen een plank, zodat een soort brug ontstond. Dit werd omwikkeld met fietsbinnenband. Op de houten blokken werd oase vastgemaakt, daarop kwamen twee kalebassen, dezelfde soort als bij het eerste voorbeeld. Ook deze kalebassen werden omgeven door groen en andere materialen.

In het midden van de “brug”kwam een houten rondje met een waxine kaarsje.

Er ontstonden rode wangen van inspanning, iedereen ging dan ook met een prachtig werkstuk naar huis.

In de pauze werden lootjes verkocht, waarmee kleine prijsjes te winnen waren. Dit was bedoeld om de kosten van deze avond iets minder op de kas te laten drukken. De volgende avond is 18 december.     GDD

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen