vrijdag 21 juni 2024
spot_img

Vrouwen van nu Andijk-West

Woensdag 15 mei was al weer de laatste avond voor de zomervakantie van de Vrouwen van Nu Andijk-West.

Allereerst wordt ons trouwe lid Sijtie van de Gruiter-Breure herdacht met een minuut stilte. Zij overleed afgelopen 5 mei en was 51 jaar lid van onze afdeling.

Na de koffie/thee met een traktatie van twee leden die 60 en 70 jaar zijn geworden gaan we naar het onderwerp van deze avond.

Waar hoor je tegenwoordig veel over, we hebben te veel rommel en willen de spullen eigenlijk wel kwijt. Dus weg met alle troep en wie kan ons daar beter over vertellen dan Mascha Lapien, een ontrommelcoach. Zij helpt mensen met het kwijtraken van onnodige ballast, letterlijk en figuurlijk. Ze ondersteunt mensen die hun zaken op orde willen brengen, in hun huis of in hun hoofd. Die twee hebben vaak met elkaar te maken. Ontrommelen is al het overbodige en onnodige loslaten zodat je weer overzicht krijgt over wat voor jou belangrijk is.

Wie schakelt haar zo al in: jonge moeders die niet weten waar en wanneer ze moeten beginnen, mensen die na een heftige gebeurtenis overlopen, senioren die alles opgeruimd willen achterlaten en mensen die moeite hebben met structuur aanbrengen. Ook geeft zij support en training bij ondernemers.

We hoorden verschillende praktijkvoorbeelden en er kwamen leuke filmpjes voorbij, waarbij de aparte manier van opvouwen van opruimgoeroe Marie Kondo wel heel speciaal was. Zij rolt de kleding op en bewaart ze “staand” in lades en kleine opbergdozen.

Om kort te gaan, maak een plan, filteren, en écht opruimen. Soort bij soort is en alles op een vaste plek, dan ben je al aardig op de goede weg. Na Mascha Lapien heel hartelijk te hebben bedankt voor haar tips kan iedereen zelf beslissen om wel of niet te gaan ontspullen.
Een hele mooie zomer voor iedereen en in september beginnen we weer.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen