woensdag 24 april 2024
spot_img

Vrouwen van Nu Andijk West

We houden van Sinterklaas en zijn gezelligheid. Dat bleek wel afgelopen woensdagavond in Cultura waar de “koepel” geheel bezet was. Warme chocolademelk met slagroom of gewoon koffie/thee aan het begin van de avond.
Het Sinterklaasspel stond op het programma. Hierbij neemt iedereen 3 cadeautjes mee, die samen niet meer dan € 5,00 mogen kosten. Dus dat is even op zoek gaan naar leuke of hilarische presentjes.

Alle cadeautjes verzamelen we eerst op de grote tafel om later weer te verdelen. Er zijn spelregels, die we op de tafels hebben liggen, zodat iedere tafel zijn eigen tempo kan bepalen. Zit je met zes dames aan tafel, dan komen er ook 18 cadeautjes bij. Met een dobbelsteen bepaal je het spel. Gooi je bv. 1 dan mag je een cadeautje pakken, maar nog niet uitpakken. Bij bv. 6 schuif je alle verkregen presentjes door naar links. Ook mag je er een ruilen of weg nemen bij je medespeelster. Zo nu en dan mag je er ook een uitpakken en dan zie o.a. kaarsjes, hondenpoepzakjes, servetten, amaryllis bol, chocolade of glazen. Er zijn een aantal extra pakjes op tafel blijven liggen en die worden ook verdeeld onder ons.

Na de pauze pakken we eerst alles uit en zijn er andere spelregels bij 1 t/m/ 6 op de dobbelsteen. Door het schuiven, wegnemen/weggeven van de pakjes en beurten overslaan, komen er ook hilarische momenten voorbij. Zo kan het zijn, dat je aan het eind van de avond helemaal niets hebt en dat is niet de bedoeling. Hier zijn ook spelregels voor omdat op te lossen, maar onderling kan je het ook regelen en ruilen, zodat we allemaal met minimaal 3 presentjes naar huis gaan.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen