maandag 15 juli 2024
spot_img

Vrouwen van Nu Andijk West

Deze avond beginnen we wat vroeger met de verkoop van mee gebrachte boeken en puzzels. Dat neemt even tijd en de opbrengst gaat deels naar ons ziekenpotje, want we schenken ook extra aandacht aan de leden die op zijn tijd iets onder de leden hebben.

Daarna beginnen we met onze creatieve inspiratie, gegeven door Trudy Ypma-Turkenburg. Onze leden hadden er zijn in want we moesten stoelen bij zetten. Trudy gaf vroeger jazz ballet en gymles in de Krimper en aan huis. Ze kwam na de brand van haar huis en diverse omzwermingen in aanraking met een tekentherapie. Diverse opleidingen gevolgd en nu is ze bij ons. www.holos.nu. Een groot wit papier ligt op tafel en veel kleurpotloden. Wat kunnen we hiermee? Nou gaan staan, een potlood pakken, op het papier zetten, niet eraf halen en met elkaar al slingerend tekenend rondom de tafel lopen. Stop zegt Trudy en dan zie je op iedere tafel al andere vormen ontstaan. Maak nu je eigen cirkel op een willekeurig plekje. Kies dan een tafelgenoot waar je op bezoek zou willen. Volg dan de lijnen om daar te komen. Op deze manier zoek je verbinding. Als Trudy cursus geeft in kleinere groepen gaat ze verder in op de wijze van je tekening. Nu is de groep te groot om er dieper op in te gaan.

Na de pauze krijgen we een 4-kantig tekenvel. Teken er een cirkel op, daarin een ronde willekeurige lijn en daar weer over heen enkele rechte lijnen. Zo krijg je allemaal vlakken. Die gaan we inkleuren naar eigen inzicht. Alles is goed. Er bestaat geen “kan ik niet”-”is niet mooi” . Alles is goed. Vertrouw op je zelf. Ik kan dit. Als je dan van een afstand kijkt zie soms onwillekeurig aparte vormen ontstaan. Cijfers, letters, dier figuren, ballonnen. Enz. We laten aan het einde van de avond al onze tekeningen aan elkaar zien met een korte tekstregel, wat voor gevoel je erbij hebt. Inspirerend en eenvoudig ook zelf thuis uit te proberen.

Samen hebben we een gezellige avond gehad en hebben we na 1 juni de zomerstop tot 21 september.

Als lid aanmelden bij ons, kan altijd, eventueel via vrouwenvannu.nl noord holland andijk west.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen