dinsdag 28 mei 2024
spot_img

Vrouwen van Nu Andijk West

Op een zonnige dinsdagmiddag gingen we op de fiets van Cultura naar fruitkwekerij en zorgboerderij ‘t Keetje aan de Kadijkweg. De ouderen onder ons vergeten we niet, zij gingen met de auto.
Wat is het inmiddels een groot complex geworden, vergeleken bij de vroegere stek in Binnenwijzend. We mogen in de fruitkarretjes plaatsnemen of gewoon lopen over het pad, waar we tekst en uitleg krijgen. Iedere rij heeft vooraan een sierappelboompje. Die zien we meestal met de Kerst weer in stukjes. Bijna alle fruit wordt zelf verbruikt, hetzij directe verkoop, hetzij het laten persen tot sap, wat je ook weer in de winkel kunt kopen.
Wij leren dat soms de wortels van de boom aan een kant doorgesneden worden om zo de groei weer te bevorderen. Ook snoeien is een vak apart. Soms geeft een boom weinig fruit, dan heeft hij zijn energie nodig om aan te sterken en een andere keer geeft de boom meer dan verwacht. Ja die natuur doet ons verbazen. We zien ook nog rode kersen en bessen hangen. De bramen zijn nog niet klaar. Een bescheiden kinderboerderij, maar ook verder op alpaca’s en paardjes. Een speel weide voor cliënten en/of bezoekers. Er wordt op woensdagmiddag en zaterdag aan kinderen “zorg” verleend. De maan-, dins-, donder- en vrijdag zijn voor de volwassenen die in de dagbesteding gebracht worden. Gewoon aanlopen, dat kan, men doet daar niet moeilijk over. Even bij de beesten kijken of in de tuin zitten. Koffie en eigen gemaakte appeltaart sluiten onze leerzame en gezellige middag af.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen