dinsdag 21 mei 2024
spot_img

Vrouwen van Nu Andijk West

Sinterklaasspel. Hoe oud (102) moet je zijn om je lekker jong te voelen om aan het Sinterklaasspel mee te doen en te lezen wat je moet doen?
Door middel van een gedicht aan de leden was de komst van de geschenken al aangekondigd, want ja, Sint liep wel op de zaken vooruit.
Bij de inloop wordt chocolademelk met slagroom geserveerd. Koffie of thee mocht ook.

Er waren weinig afzeggingen dus gingen we uit van veel leden. Dat kwam uit en er schoven ook nog 3 gasten aan. Volle boel in de serre. Op de tafels lagen kaartjes als “zak, cadeau, staf, sint, piet, mijter, paard” en evenzo omgekeerde kaartjes, die je moest pakken bij binnen komst. Zo verdeelden we deze keer de leden over de diverse tafeltjes. Cadeautjes liggen er al op en bij Piet ligt een hele grote zak. Later blijkt dat een “gadget” te zijn in de vorm van een oerlelijke “teddy”beer. Hilarisch.

Zo ook gekkigheden op de andere tafels, te horen aan het gelach als het spel vordert. Geef een cadeau aan een ander, schuif naar links of rechts, ruilen en na de pauze mag je de eerste uitgaan pakken. Uiteindelijk gaan we allemaal met 3 presentjes naar huis, waaronder voor iedereen een speculaaspop. Had je meer cadeau’s voor je liggen dan gingen die weer in het midden van het tafeltje en werden ze verdeeld onder wie niets had. De leden die er door omstandigheden niet konden zijn krijgen hun speculaaspop thuis bezorgd.

We gaven ook nog twee boeketten aan leden die hun 50 jarig huwelijk vier(d)en. Al met alle een drukke geslaagde gezellige avond.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen