woensdag 22 mei 2024
spot_img

Vrouwen van Nu Andijk West

De tafels op rij en daarop al houten gevaartes. Dus bij binnenkomst schrikt iedereen zich rot, want zo’n groot exemplaar hadden ze op de doe-avond niet verwacht. Maar we zien het voorbeeld en het valt mee.

Vooraf had Lex Vroling, de man van leidster Trudy, de frames gemaakt. 2 blokken hout met de tussenstuk. Trudy zegt dat we hem voor alles kunnen gebruiken en dat geeft hilariteit, maar bij het spijkeren of het gebruik van een hamer is soms wat hulp nodig. We knippen eerst de fietsbanden in de lengte door, zodat we met twee stroken het hout kunnen omwikkelen. Te kort, dan nog een knippen. Vast zetten met een spijkertje en voor de pauze hebben dit allemaal gedaan. We krijgen een blokje berkenhout in de midden gelijmd en een waxinelichtje. Zelf kunnen we nu in de groenvoorziening duiken die ruim voorhanden is en de hortensia’s, kalebassen, oranje lampion bloemetjes. Maak op beide uiteinden een herfsttukje naar eigen smaak. Thuis kan je de oase nog nat maken dmv een ijsblokje te laten smelten of de plantenspuit, maar je kan het ook laten indrogen en in december er weer een kerststukje van maken. De basis is er.
Een doe avond is een heel gedoe en we sluiten ook wat later dan tien uur de avond af. Sommigen moesten hierna nog wat finesses aan hun stukje doen en kleurrijk gaan we naar huis.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen