woensdag 24 juli 2024
spot_img

Waar is de ster?

Dit is de vraag die menig kind en ouder bezig hield de afgelopen weken. Middels kaarten die naar de R.K.-basisschool De Bangert verstuurd waren, werd de interesse van menigeen gewekt om toch op zoek te gaan naar de aangekondigde ster!

De laatste kaart werd vlak voor de kerstvakantie geïntroduceerd door een zwangere juf van school. Op de enveloppe brandden dit keer symbolisch 3 kaarsjes, dus het zou niet lang meer duren voor we erachter konden komen waar de ster was.

Vele mensen en kinderen wisten dinsdagavond 24 december de weg naar de kerk te vinden. In een toneelstuk waren twee presentatoren op zoek naar de nieuwe ster; waar was toch het nieuwe talent onder ons?

Jesaja kwam langs en vertelde hun dat zij een boodschapper van God was.
God had haar gezonden met de boodschap dat er een kind geboren zal worden; een echte ster! Daar hadden de presentatoren dus geen boodschap aan, zij hadden liever Max Verstappen gezien of koningin Maxima! Jesaja moest het podium gauw vrijmaken voor de ster en werd weggestuurd.
Jozef en Maria konden het niet zijn, zij hadden niet meegedaan aan een talentenshow, zij waren maar “gewone” mensen. Ze hadden een lange reis gemaakt en waren de ouders geworden van een lief klein kindje.
Ze werden ook weggestuurd, ze hielden de boel op.
De herders uit het veld werden ook weggestuurd, zij hadden niet eens meegedaan aan “So you think you can dance!”
Tot er 3 koningen verschenen, die meteen vroegen aan de presentatoren waar het bijzondere kind was die geboren was in de kerstnacht.
Een bijzondere ster wees hen de weg naar “De Ster!”
Toen vielen alle puzzelstukjes in elkaar: het pasgeboren kind was de ster!

Alle kinderen in de kerk riepen toen Jozef en Maria weer terug,
Het kindje werd “geshowd” aan het “Showbizzecopple”, Maria nam plaats in de studio en de herders, koningen en alle kinderen uit de kerk werden uitgenodigd om naar het kindje te komen kijken. Iedereen was blij, dit eindigde in een groot applaus en een mooi lied, gezongen door alle kinderen.

“Welkom, lieve kleine, grote ster!!!”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen