maandag 24 juni 2024
spot_img

“Waarom kiezen toch belangrijk is”.

Dinsdag 21 mei: Themabijeenkomst ChristenUnie Medemblik

Afgelopen 20 maart vond de verkiezing voor de Provinciale Staten plaats. Als ChristenUnie zijn we blij verrast met de uitslag van de stemmen die in Opperdoes zijn uitgebracht; met 174 stemmen staan we op de eerste plaats!

Op donderdag 23 mei vinden er weer verkiezingen plaats; dit maal voor het Europese Parlement.
Uw stem uit brengen, een keuze maken; tegenwoordig is dat vanzelfsprekend, maar het heeft heel wat voeten in de aarde gehad voordat iedereen stemrecht kreeg. Dit jaar is het extra bijzonder om hier bij stil te staan. Want weet u dat het precies 100 jaar geleden is dat de Tweede Kamer besloot dat, naast het kiesrecht voor alle Nederlandse mannen wat in 1917 werd ingevoerd, vanaf dat moment ook alle Nederlandse vrouwen mochten stemmen?

Ook het Nationaal Comité 4 en 5 mei geeft dit jaar aandacht aan dit kiesrecht tijdens de herdenking. Hun jaarthema van 2019 luidt:  In vrijheid kiezen. Het comité staat stil bij de waarde van de vrije, democratische rechtsstaat, het buitenwerkingstellen van deze rechtsstaat in de jaren 1940-1945, en de verantwoordelijkheid die we met z’n allen dragen om de rechtsstaat én de vrijheden die we daarbinnen genieten te waarborgen.

De bijeenkomst vindt dan ook plaats in het Educatief W.O. II Centrum Medemblik; een unieke én bij het thema passende locatie.
De inloop is vanaf 19.45 uur met een kopje koffie/thee en wat lekkers.
Om 20.00 uur wordt kort het laatste nieuws uit de fractie en het bestuur besproken, daarna zal de fractievoorzitter Silva Visser u meenemen in het thema van deze bijeenkomst: “Waarom kiezen toch belangrijk is”.
Na afloop is er de mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan.
We hopen op een grote opkomst!

Dinsdag 21 mei 2019, Educatief W.O. II Centrum Medemblik, Zeldenrust 5, Medemblik. Inloop vanaf 19.45 uur. Start 20.00 uur.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen