maandag 22 april 2024
spot_img

Wageningse studenten in Zuid Afrikaanse sferen bij ABZ Seeds

Op maandag 5 juli j.l. was Andijk, als de bakermat van de zaadveredeling, het toneel van de ‘buitenland’ excursie van studievereniging ’Semper Florens’ uit Wageningen.

ABZ Seeds bood de studenten Plantenwetenschappen, Plantenbiotechnologie en Biologische landbouw een afwisselend programma aan, waarbij diverse bedrijven in de regio bezocht werden.
Na een welkom op het aardbei veredelingsbedrijf ABZ Seeds aan de Vleetweg begaven de studenten zich in kleine groepjes naar de diverse bedrijven in de keten aardbeiveredeling, zaadproductie en aardbeiproductie. Voedselbos ‘De Haling’ bij het Streekbos in Bovenkarspel was een bijzondere locatie in het dagprogramma. Hier werden de studenten uitgenodigd om eigenhandig van de diverse gewassen te oogsten. Dat werd met veel enthousiasme aangepakt.

Vanwege de reisbeperkingen zat een buitenlandse excursie er dit jaar niet in. Daarom werden de studenten voor de lunch verrast met een echte Zuid-Afrikaanse ‘Braai’, verzorgd door Eric Juckers en zijn dochters, zelf van Zuid-Afrikaanse afkomst. Eric is commercieel agent voor Afrika en Amerika.

De Kaapse villa van ABZ Seeds vormde een mooi decor om de Wageningse studenten een echt buitenlands gevoel mee te geven.  Op het menu van de Zuid-Afrikaanse ‘Braai’ stond onder andere mieliepap tert, sosaties, boerewors rolls met chakalaka en nog veel meer lekkers: het was echt smullen geblazen.

Het was een leuke en educatieve dag voor de studenten en voor de bedrijven een mooie kans om op informele wijze kennis te maken met de medewerkers van de toekomst!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen