maandag 24 juni 2024
spot_img

Wagyu-run en Open dag bij Het Koeienhuis

Wagyu-boerderij Het Koeienhuis in Benningbroek houdt zondag 6 november voor de zevende keer de Wagyu-run. De kudde Wagyu-runderen en hun kalfjes worden, na de zomerperiode buiten, lopend naar huis gehaald. Zij gaan dan naar vrijloopstal De Koeientuin. Deze mooie stal is deze dag geopend voor alle geïnteresseerden en al wandelend over de balustrade, kunt u zien hoe dit exclusieve veeras uit Japan leeft.

Wagyu-run, lopend over de openbare weg naar huis
Vroeger was het heel normaal dat koeien over de openbare weg verweid werden van perceel naar perceel. Het vee over de weg jagen gebeurd met het drukke verkeer van tegenwoordig niet meer, maar deze mooie traditie heeft Het Koeienhuis sinds een aantal jaren in ere hersteld door de ‘Wagyu-run’.

Vanaf de Tuinstraat in Benningbroek zal een kudde Wagyu-runderen vanaf het weiland over de weg, over een stuk van 1,5 km, naar huis lopen. Dit is voor de dieren een stuk minder stressvol en makkelijker dan in kleine groepjes in de veewagen. De kudde van moederdieren en hun kalfjes gaat dan De Koeientuin in. Dit is een bijzondere vrijloopstal die speciaal voor de Wagyu’s is gebouwd, zodat de volwassen runderen en hun kalfjes heerlijk vrij rond kunnen lopen tussen de fruitbomen.

Het Koeienhuis is al 13 jaar fokker van 100% Wagyu-runderen. De kudde van Klaas en Wendy Vlaar is inmiddels uitgegroeid tot ruim 250 dieren en daarmee is Het Koeienhuis de grootste Wagyu-boerderij van Nederland. Het Wagyu-vlees wordt geroemd om zijn bijzondere smaak en gezonde eigenschappen. Het fraai gemarmerde malse vlees zit vol onverzadigde, dus gezonde vetten. Doordat het vlees zoveel smaak heeft van zichzelf, heeft het niet veel nodig. Een bijzonder ingrediënt dus, dat niet mag ontbreken in de keuken.

Afgelopen jaren was de combinatie Wagyu-run en Open dag een groot succes, druk bezocht met veel enthousiaste reacties. Ook dit jaar belooft het een gezellige dag te worden, leuk voor jong en oud. Uiteraard worden er weer broodjes Wagyu-burger gebakken. Tevens is de winkel geopend, zodat u ook een stukje heerlijk Wagyu-vlees mee naar huis kunt nemen.

Meer informatie? Kijk dan op www.hetkoeienhuis.nl
Wagyu-run en open dag Het Koeienhuis
Zondag 6 november om 11.30 uur de Wagyu-run en aansluitend tot 14.00 uur Open dag
Adres: Dr. de Vriesstraat 10 in Benningbroek
Toegang is gratis
Er is voldoende parkeergelegenheid op het naastgelegen parkeerterrein op Dr. de Vriesstraat 16.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen