dinsdag 25 juni 2024
spot_img

Walking football bij Sporting Andijk

Walking Football kan nu ook bij Sporting Andijk gespeeld worden! Walking Football is een variant op het reguliere voetbal en is afkomstig uit Engeland. Bij dit speltype mag er alleen (snel) gewandeld worden en dus niet gerend. Dit om blessures te voorkomen en iedereen de mogelijkheid te bieden om mee te doen. Dit fenomeen is geschikt voor de ouderen van 55+, die graag nog met een balletje aan de gang willen.

We gaan zaterdag 28 september 2019 om 15.30 uur officieel van start, met een woordje van Dick Bennis van de KNVB en een demonstratietraining van Cees Zeilemaker. Cees verzorgt het Walking Football al een tijdje bij de sportclub FC Medemblik. Iedereen is hierbij van harte welkom!

Spelregels
De spelers voetballen zes tegen zes zonder keepers. Zij mogen geen slidings maken en lichamelijk contact is verboden. Hierdoor ligt de nadruk op het positiespel en is het een de perfecte variant voor mensen die lang niet gespeeld hebben of pas op latere leeftijd zijn begonnen met voetbal. Plezier en sociale contacten staan voorop!

Sociale aspect
Elke training beginnen we met een kop koffie in de kantine om even informatie te delen. Daarna starten we, onder de bezielende leiding van Cees Ruiter, met een aantal oefeningen die een ieder op z’n eigen intensiteit kan volgen. Afsluitend spelen we een partij.

Een belangrijke doelstelling is ook om in de toekomst andere sociale dingen te gaan organiseren, als daar behoefte aan mocht zijn. Alles in overleg.

Kunstgras
De trainingen vinden plaats op kunstgras waar de spelers met goede sportschoenen met licht profiel uitstekend kunnen bewegen en voetballen. Na afloop spelen we de 3e helft, onder het genot van een drankje bespreken we nog even de wereldproblematiek.

Aanmelden
Meedoen? Dat kan iedere zaterdag om 15.30 uur op het sportcomplex van Sporting Andijk. Alle 55plussers kunnen vrijblijvend mee doen. Aanmelden is niet direct nodig, mocht je je wel aanmelden dan kan dat op zaterdagmiddag, of stuur een e-mail naar blombobby@gmail.com.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen