woensdag 19 juni 2024
spot_img

Wandelen in Westfriesland: loufe biene, maar verdwalen is praktisch onmogelijk

Met de opening van het boerenlandpad in natuurgebied De Weelen in het Grootslag op donderdag 10 oktober vierde het Recreatieschap Westfriesland de afronding van de eerste fase van aanleg en bewegwijzering van het wandelnetwerk in Westfriesland. Ook werd het startsein gegeven voor fase twee: de aanleg en bewegwijzering van het wandelnetwerk in de rest van Westfriesland, waarmee het netwerk wordt voltooid.

Het wandelnetwerk Westfriesland is een project uit het Natuur- en Recreatieplan Westfriesland. Er kon al volop gewandeld worden in en rondom Hoorn, in Opmeer en het westelijk deel van Westfriesland en hier en daar in Medemblik. Maar nog even, en dan is het wandelnetwerk in Westfriesland compleet én bewegwijzerd. Het voert over (on)verharde paden, graskades, over dijken, langs molens, waterbergingen, door rustige natuurgebieden, pittoreske dorpjes en steden waar de geschiedenis voor het oprapen ligt. Het wandelnetwerk sluit aan op andere netwerken in de provincie. Alle netwerken zijn voorzien van hetzelfde bewegwijzeringssysteem waardoor korte en lange rondjes aan elkaar te knopen zijn en verdwalen praktisch onmogelijk is. Streek- en langeafstandswandelpaden maken onderdeel uit van het netwerk. Bijzonder onderdeel van het project is het LAW Streekpad over de iconische eeuwenoude Westfriese Omringdijk dat in de tweede fase wordt meegenomen.

In april 2020 is het complete netwerk inclusief het Streekpad gereed. Het Recreatieschap zal er volgend jaar dan ook uitgebreid aandacht aan besteden. 
De realisatie is mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de provincie Noord-Holland. Recreatie Noord-Holland heeft in opdracht van het Recreatieschap Westfriesland de werkzaamheden begeleid.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen