woensdag 24 juli 2024
spot_img

Wandeling

Veel Andijkers zijn enthousiaste wandelaars.
In de coronatijd misschien nog wel meer. Het zonnetje hoeft maar even te schijnen, of het is op de Dijk file-wandelen.
Vaak zie ik mensen samen wandelen. Ze zijn doorgaans druk in gesprek. Als je elkaar niet hoeft aan te kijken gaat het praten gemakkelijker en levert dat intense gesprekken op.

In de bijbel staat het verhaal van twee wandelaars die opliepen met een onbekende derde. Ik weet niet wat jullie bepraten als je over de Dijk wandelt, maar hun gesprek ging over Jezus. De twee vertelden aan de vreemdeling dat ze Jezus misten en Hem nooit meer zouden zien, aangezien Hij drie dagen eerder aan een kruis gestorven was.

Laat die vreemde wandelaar naast hen uitgerekend Jezus zijn! Alleen herkenden zij Hem niet. Wellicht omdat Jezus ontmoeten tegen alle verwachting is. Een dode kan toch niet wandelen en met je praten? Of wel?
Toch is dat de manier waarop het christelijk geloof werkt. Mensen zijn in Jezus gaan geloven, omdat ze Hem hebben ontmoet. Ze kwamen Hem tegen in de natuur, in de bijbel, in het gebed of in een het gezicht van een vriend. Die twee wandelaars herkenden Hem tenslotte ook.

Het lijkt mij zeer denkbaar dat Jezus ook naast jou loopt. Zou het kunnen zijn dat ons probleem met geloven niet is dat God niet bestaat, maar dat wij Hem niet herkennen?

Advies: Kijk extra goed als je over de Dijk wandelt of Hij niet naast je loopt…

Ds.Koos Staat

 

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen