vrijdag 21 juni 2024
spot_img

Wandelnetwerk Westfriesland officieel geopend tijdens RecreActief Westfriesland

Het Recreatieschap Westfriesland heeft op 28 augustus samen met de provincie Noord-Holland het wandelnetwerk Westfriesland en het langeafstandswandelpad Streekpad Westfriese Omringdijk officieel in gebruik genomen. Wegens de coronamaatregelen gebeurde dat op een ongebruikelijke manier.

Samen met gedeputeerde Ilse Zaal werd er met een kleine groep genodigden een wandeling over het netwerk gemaakt tussen Wijdenes en Schellinkhout.
Het wandelnetwerk Westfriesland is een project uit het Natuur- en Recreatieplan Westfriesland. Het voert over (on)verharde paden, graskades, over dijken, langs molens, waterbergingen, door rustige natuurgebieden, pittoreske dorpjes en steden waar de geschiedenis voor het oprapen ligt. Het wandelnetwerk sluit aan op andere netwerken in de provincie. Alle netwerken zijn voorzien van hetzelfde bewegwijzeringssysteem waardoor korte en lange rondjes aan elkaar te knopen zijn en verdwalen praktisch onmogelijk is. Streek- en Langeafstandswandelpaden maken onderdeel uit van het netwerk. Op www.wandelnetwerknoordholland.nl zijn wandelingen op het netwerk in Westfriesland makkelijk samen te stellen.

Bijzonder onderdeel van het project is het LAW Streekpad over de iconische eeuwenoude Westfriese Omringdijk. De wandelgids van het Streekpad is tijdens de Fiets- en Wandelbeurs in maart al officieel gepresenteerd.

De provincie Noord-Holland heeft in 2018 50% bijgedragen aan de kosten voor de uitbreiding van het wandelnetwerk. In totaal is 500 km gerealiseerd. Het Recreatieschap heeft zelf bijna de helft van het benodigde bedrag gefinancierd en € 30.000 komt uit de Beheerstichting Fietsroutenetwerk Noord-Kennemerland en Westfriesland. De uiteindelijke projectkosten bedragen ruim € 550.000.

RecreActief Westfriesland
Het Recreatieschap organiseert jaarlijks RecreActief Westfriesland voor zijn relaties om te laten zien wat er is gerealiseerd of welke projecten er nog op stapel staan. Dit jaar was het vanwege de coronamaatregelen niet mogelijk om er met een grote groep op uit te trekken. Daarom werd er tijdens de wandeling een video gemaakt door wandelvlogster Mirre Oost. Deze aftermovie is binnenkort te bekijken op het YouTubekanaal van het Recreatieschap Westfriesland.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen