zondag 23 juni 2024
spot_img

Warm thuis in een gezinshuis

Mona Keijzer, first lady van het CDA, bracht een bezoek in West-Friesland. Samen met veel lokale CDA’ers bezocht zij logeerboerderij De Bedstee en Bohemien Meubels in Zwaagdijk-Oost.

Zeven jongemannen tussen de 18 en 34 jaar vinden een thuis bij Joke en Erik Weber, en werken overdag bij Bohemien. Dit is een winkel met een schilders werkplaats en houtatelier, waar jongeren met een beperking aan de slag gaan. Er worden de mooiste meubels, accessoires en cadeauartikelen gemaakt van gebruikt hout, zoals pallets en oude fruitkisten uit de regio. Joke Weber vertelde over de gang van zaken in de logeerboerderij en de jongeren zelf vertelden enthousiast over hun werk en hun hobby’s en verzorgden zelf de rondleiding door het huis en de winkel en de werkplaats.
Mona is woordvoerder voor onder meer WLZ, WMO en jeugdzorg, allemaal zaken waar Erik en Joke Weber en hun bewoners mee te maken hebben. De CDA’ers blikken terug op een leerzaam maar bovenal hartverwarmend werkbezoek, een prachtvoorbeeld van hetgeen Mona zei; ““Van elkaar houden en voor elkaar zorgen”.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen