dinsdag 21 mei 2024
spot_img

Warme douche voor Garage Jong

Op vrijdag 24 februari stonden de mannen van Garage Jong onmiddellijk klaar toen de Mercedes rouwauto weigerde te starten na een afscheid vanuit De Kapel voor een vertrek naar de Oosterbegraafplaats.

Alles werd in werking gezet om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen. Terwijl het rouwvervoersbedrijf een andere rouwauto onderweg stuurde naar Andijk stond de naaste familie onmiddellijk klaar om met startkabels en hun auto samen met de chauffeur de rouwauto weer draaiende te krijgen. Helaas lukte dit niet.

Mercedes specialist
Uitvaartbegeleidster Carla Basjes belde Nanne Kooiman Mechanisatie voor hulp en kreeg van Wim het advies Garage Jong te bellen. Onder andere gespecialiseerd in Mercedes, vertelde Wim Kooiman. Garage Jong werd gebeld en terwijl Carla Toon Jong aan de telefoon had stond René Karreman, werkzaam bij deze garage, al onder de motorkap. Hij was als vriend van de familie aanwezig bij het afscheid en zag dat er problemen waren met de rouwauto. Hoezo toeval. René kon heel snel uitleggen wat er nodig was en Jos van Garage Jong kwam binnen korte tijd met een startaccu waarmee de rouwauto snel weer startte en de rouwstoet alsnog kon vertrekken naar de begraafplaats. We hoefden niet verder te wachten op de komst van een andere ingezette rouwauto.

Belangeloos
Wat mooi om te zien en te merken dat iedereen, ondanks de verdrietige omstandigheden, meehielp om zo snel mogelijk naar een praktische oplossing te zoeken en zich inzette. Familie, vrienden, ds. Koos Staat die even langs de aan te sluiten auto’s liep om aan te geven dat de stoet wat later zou vertrekken, mensen die het verkeer in de gaten hielden en het begrip van een ieder. Een warme douche dus voor alle betrokkenen en in het bijzonder voor de mensen van Garage Jong, die zich in deze belangeloos heeft ingezet. Zij wilden absoluut geen rekening sturen en daarom een bezoekje met gebak en kratje bier voor de mannen van Garage Jong als dank namens Dekker Rouwvervoer en uitvaartvereniging Andijk.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen