woensdag 17 juli 2024
spot_img

Wat een feest(en) bij het Dorpshuis Andijk!

Koningsdag 2023, volop zon en vrolijke gezichten rondom het Dorpshuis. Oranje vlaggetjes wapperden, kleedjes werden uitgespreid en er werden goede zaken gedaan. De één was blij zijn spullen kwijt te zijn en de ander juist dolblij met de nieuwe aanschaf. “De dag begon vroeg en duurde tot de volgende dag! Van een gezellige koffie en een biertje, van een dansje en een praatje. De tijd vliegt als het gezellig is,” zoals de organisatie het kort samen kon vatten.

Drukte op de vrijmarkt

Nog maar nauwelijks bekomen van het Oranje feest, werden op 5 mei opnieuw de vlaggen opgehangen en kon het volgende feest van start. Bevrijdingsdag was een feest waarbij vooral muzikaal veel te genieten viel, de voetjes gingen van de vloer. Eenmaal uit gedanst , werd er gezellig aan de bar genoten van allerhande hapjes en drankjes. Opnieuw een geslaagd feest om op terug te kijken.

Elke dag feest
“In het Dorpshuis lijkt het elke dag feest te zijn!” Remco van der Kooij vertelt namens het bestuur: “We zijn of met elkaar bezig met de voorbereidingen voor een feest, of we staan op dat feest of genieten na van weer een geslaagd feest. Zo hebben we er elke keer extra lang plezier van. De vele vrijwilligers en het personeel hebben een geweldig compliment verdiend, dankzij hun inzet kunnen we het hele dorp voorzien van dit soort leuke evenementen. ”

Wat staat er te gebeuren
Heb jij het al in je agenda genoteerd? Want er staat binnenkort weer van alles te gebeuren in het Dorpshuis. Het traditionele beach-volleybal toernooi vindt plaats op zaterdag 24 juni. Ook in juni wordt er een hilarische PubQuiz georganiseerd bij voldoende animo. “We kunnen voor dit soort initiatieven nog vrijwilligers gebruiken. Secretarisdorpshuisandijk@hotmail.com is het e-mailadres waar je je vraag of aanbod neer kunt leggen.”

Help je mee?
“De maand juli –zaterdag 1 juli 2023- beginnen we met de grote Vrijwilligersdag , een soort ‘zomerschoonmaak’ waarbij we met elkaar kleine – en iets grotere klussen aanpakken. Iedereen kan helpen, want vele handen maken licht werk. Denk aan opruimen, schoonmaken, kleine reparaties en het opleuken van ruimtes, groen onderhoud en meer van dat soort klussen. Heb jij je al aangemeld? Gebruik daarvoor het email adres van het secretariaat zoals hierboven of schrijf je naam op de lijst bij de bar. De deur dicht? Dan mag je ook een briefje in de deur gooien uiteraard. Nogmaals: vele handen maken licht werk en we maken het met jong en oud vooral gezellig, noem het gerust een klein feestje. Koffie en thee en wat lekkers worden geregeld voor hen die komen helpen.”

Verenigingen welkom
Van biljart- tot dartclub, van muziek- tot toneelvereniging, van judo voor de jongsten en schaken voor de denkers tot yoga voor een iedere die even dat momentje nodig heeft. Het Dorpshuis Andijk biedt onderdak aan vele clubs en verenigingen, zodat er voor iedereen iets leuks te doen is. “Daarnaast kunnen al deze clubleden ook bij een kampioenschap of seizoenafsluiting, een jubileum of ander feestje gebruik maken van de ruimte. Laat ons weten wat we voor jullie kunnen betekenen!”

Bestuursfunctie op je CV
Het bestuur is nog incompleet en dat is jammer. “Bestuurlijk werk klinkt velen misschien als spannend of zwaar in de oren, maar het is juist leuk en uitdagend en je staat er nooit alleen voor. Samen doe je iets voor je eigen dorp. Daarbij staat een bestuurlijke functie perfect op je CV bij een sollicitatie. Dus (jonge) mensen met ambities nodigen we van harte uit eens vrijblijvend te komen informeren. Vrijwilligerswerk kost een beetje tijd, maar geeft enorm veel terug aan kennis, ervaring en energie. Je doet nieuwe contacten op, leert nieuwe vaardigheden en daarbij hebben we het met elkaar heel gezellig.”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen