donderdag 18 juli 2024
spot_img

Wat een week

Het is deze week moeilijk om een onderwerp te kiezen. Het nieuws en de gebeurtenissen volgden elkaar in rap tempo op. In chronologische volgorde.

De Commissie Sociaal Minimum presenteerde haar onderzoeksrapport ‘Een zeker bestaan’. De commissie adviseert ‘het kabinet’ om het minimumloon en de bijstand aanzienlijk te verhogen. Een belangrijk en goed advies, voor veel huishoudens en onze samenleving als geheel.

Daarna werd Michiel Pijl gepresenteerd als nieuwe burgemeester. Jammer voor Drechterland, heel mooi voor Medemblik. Een toegankelijke, aardige en deskundige ‘burgervader’. Daar gaan we nog veel plezier aan beleven.

Vervolgens presenteerden BBB, VVD, GroenLinks en PvdA, als nieuw provinciebestuur hun coalitieakkoord ‘Verbindend vooruit!’. De coalitie streeft naar een goede balans tussen wonen, werken en gezondheid en gaat bedrijven ondersteunen om de transitie naar meer duurzame en schone productieprocessen te kunnen maken. Voor vervuilende bedrijven die deze transitie op termijn niet kunnen of niet willen maken is geen toekomst. Daarnaast wil men veel meer woningen bouwen en ontstaat meer ruimte voor de bouw van woningen aan randen van kernen. Dat is ook goed nieuws.

Verder hebben we afgelopen dagen genoten van Dijkpop. Wat een prachtig evenement voor ons dorp. Veel gelukkige festivalgangers en een prachtige reclame voor Andijk!

Ik sluit af met het trieste nieuws dat Rutte-4 is geklapt. Zoals de pers het omschreef: ‘een zogenaamde migratiecrisis van eigen maak, in een poging van Rutte om zijn eigen hachje te redden’. En dat in een jaar waarbij de asielmigratie veel lager ligt dan de ramingen. De val van het kabinet betekent op heel veel dossiers stilstand en dat raakt ons allemaal.

Inmiddels is gebleken dat Rutte zijn eigen hachje niet heeft kunnen redden. Laten we hopen dat deze bestuurscrisis ervoor zorgt dat ‘Den Haag’ eens flink wordt opgeschud.

Dick Visser,
Fractieondersteuner MORGEN!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen