woensdag 19 juni 2024
spot_img

Wat heeft een houten plank met India te maken?

India is een land van extreme armoede en grote rijkdom. Deze tegenstelling heeft onder andere te maken met het kastensysteem. Ben je in een rijke familie geboren, dan behoor je tot de hoge rang van de kaste. Ben je in een sloppenwijk geboren, dan behoor je tot de laagste kaste en heb je eigenlijk geen identiteit. Veel kinderen die uit de lage kaste komen zijn wees, leven op de vuilnisbelt of bedelen op straat.

Project Held steunt verschillende projecten in India waardoor vele kinderen geholpen worden, kunnen studeren en kunnen bouwen aan hun toekomst. Iets wat niet mogelijk was gezien hun omstandigheden. Daarnaast krijgen de kinderen onderdak, drie maaltijden per dag en onderwijs.

Wij, de familie Hauwert uit Andijk, sponsoren al meer dan 8 jaar een kind in India. Wij kregen in mei een mail van Project Held met de mededeling dat er een mogelijkheid zou komen om ons kind te ontmoeten, door met een projectreis mee te gaan in januari 2018. Na lang wikken en wegen is besloten dat de moeder en de oudste dochter samen op reis gaan. De reis is zo opgebouwd dat wij niet alleen de toerist gaan uithangen, maar dat we ook daadwerkelijk in actie komen. Wij zullen onder andere verschillende kindertehuizen bezoeken en bij de sloppenwijken eten uitdelen.

Om de reis te kunnen bekostigen, zijn we een verkoopactie voor houten hapjes- en serveerplanken gestart. We verkopen originele planken van allerlei soorten hout: peren, pruimen, eiken en kersenhouten planken. Al deze planken zijn behandeld met een speciale olie zodat u uw etenswaren erop kunt leggen. Elke plank kost 20 euro (ongeacht de grootte of het soort hout).

Wilt u ons helpen op reis te gaan? Stuur dan een email met uw adresgegevens en wat voor soort hout u wilt, naar: daanhauwert@msn.com. Wij brengen de plank dan bij u thuis in Andijk.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen