donderdag 18 juli 2024
spot_img

Wat heeft u nodig om uw woning aardgasvrij te maken?

Deze vraag stelden we vorig jaar aan de bewoners van vier zogeheten kanswijken:
– Medemblik, Schepenwijk
– Wognum, Kreeklanden
– Centrum van Andijk
– Wervershoof Oost

In deze vier wijken komt elektrisch verwarmen als beste alternatief voor aardgas uit de bus.
Maar, wat vinden de bewoners daar zelf eigenlijk van? Uit de reacties kwam duidelijk naar voren dat zij op hun weg naar aardgasvrij ontzorgd willen worden. Er is behoefte aan een stappenplan, een duidelijk kostenoverzicht en financieringsmogelijkheden. Ook willen bewoners samen inkopen. Voor gebruikerservaringen leren deze bewoners graag van elkaar en van deskundigen. Deze onderwerpen verwerken we de komende tijd in een concreet aanbod voor onze bewoners. Maar om tot een goed en volledig aanbod te komen hebben we nog een aantal vragen.

Hoe ontzorgen we u het best?  
Woont u in een van de kanswijken? Laat ons dan weten hoe we u het beste kunnen ontzorgen. Wat verwacht u van een advies of stappenplan voor het verduurzamen van uw woning? Hoe leert u het liefst van elkaar en van deskundigen?

Vul de vragenlijst in via www.samen.medemblik.nl of scan de QR-code. Dat kan tot en met 19 april. Doe mee en maak kans op een gratis energieadvies van uw woning!

Uw antwoorden helpen ons om het aanbod zo te ontwikkelen dat het aansluit bij wat u nodig heeft om uw woning te verduurzamen.
Vult u de enquête liever in op papier?
Vraag dan een exemplaar aan via duurzaam@medemblik.nl of bel 0229 856 000.

Wilt u weten of u in een kanswijk woont?
Kijk dan op www.duurzaammedemblik.nl/warmte.

U woont niet in een kanswijk en u wilt ook stappen zetten?
Iedereen kan nu al de overstap naar aardgasvrij wonen maken. Maar u kunt ook eerst aan de slag met de ‘Altijd Goed’ maatregelen. Dit zijn maatregelen die u nu al kunt uitvoeren om uw woning voor te bereiden op de overstap naar aardgasvrij. Daarmee maakt u deze overstap in de toekomst makkelijker. U kunt daarbij denken aan het goed of nog beter isoleren van uw woning of gebouw. Een overzicht van deze maatregelen vindt u op www.duurzaammedemblik.nl/warmte.

Heeft u interesse in een persoonlijk en onafhankelijk advies over welke maatregelen u kunt uitvoeren? Neem dan contact op met het Duurzaam Bouwloket op www.duurzaambouwloket.nl/medemblik of (072) 743 39 56.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen