maandag 27 mei 2024
spot_img

Wat is vrijheid? Har Stemkens spreekt.

Verhalenkamer tijdens “Slag op de Zuiderzee” in Hoorn.

In Hoorn wordt op 13, 14 en 15 oktober het evenement “Slag op de Zuiderzee” georganiseerd. Er vinden tal van activiteiten plaats, vaak historisch, maar ook vaak met een meer sociale of filosofische achtergrond.
Eén van de activiteiten is op zondag 15 oktober een “Verhalenkamer” met een LHTBIQ+ thema waarbij het vooral over vrijheid zal gaan. En een onderdeel van die verhalenkamer is dat Har Stemkens uit Andijk twee keer zal praten over hoe hij in het verleden vrijheid ervaren heeft en hoe dat van invloed is geweest op de rest van zijn leven.
Har is geboren in Kessel-Eik in Limburg en is vanwege zijn werk naar West-Friesland verhuisd. Daar was ook zijn coming-out en hoe dat ging en wat er daarna veranderd is in zijn leven, daarover vertelt hij deze middag. Het vertrek uit Limburg was als het ware een vlucht.
De verhalenkamer LHBTIQ+ vindt plaats op zondag 15 oktober vanaf 13.15 uur in de muziekkamer van het Westfries Museum aan de Rode Steen in Hoorn. Har presenteert om 13.15 en om 14.45 zijn verhaal. De entree is gratis zoals alle activiteiten van “Slag op de Zuiderzee” gratis zijn.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen