maandag 22 april 2024
spot_img

Wat verandert, blijft hetzelfde

Na bijna 37 jaar zal in juli 2021 het filiaal van Drogisterij Vroegop in Wervershoof definitief de deuren sluiten. Het zal het einde van een tijdperk zijn, maar ook een nieuw begin: Jeroen en Monique Vroegop zullen vanaf dat moment alleen verder gaan met de winkel in Andijk. Des te meer de dingen veranderen, des te meer blijven ze hetzelfde.

Al vanaf 1984 is Drogisterij Vroegop een bekende naam in Wervershoof en ver daarbuiten.
Op een warme augustusdag openden Ed en Margreet Vroegop de deuren van hun winkel in het winkelcentrum van Wervershoof. Ze hadden de drogisterij overgenomen van de familie Berling. Het was hard werken, maar een droom was uitgekomen.
En dat dromen geen bedrog waren, bleek toen de zaken erg goed gingen. Binnen enkele jaren werd de winkel te klein voor Drogisterij Vroegop en na een grootscheepse verbouwing van het winkelcentrum in 1994, verhuisden Ed en Margreet hun levenswerk naar de huidige locatie.

Met de paplepel
Ondertussen was hun zoon Jeroen vaak bij de winkel te vinden. Boekhouding. De inkoop van producten. Betrouwbare service en altijd oprechte interesse in de gasten die de drogisterij bezochten. Jeroen kreeg het allemaal met de paplepel ingegoten. En omdat een goed voorbeeld nu eenmaal altijd het juiste spoor achterlaat, namen Jeroen en zijn Monique in 1998 de drogisterij in Andijk over. Vanaf dat moment is er altijd een hechte verwantschap tussen de beide winkels geweest, gekenmerkt door hun nauwe samenwerking. In 2013 zijn de ouders van Jeroen van hun welverdiende pensioen gaan genieten. Jeroen en Monique zijn met de twee filialen doorgegaan.

Een prachtig avontuur
Het was een prachtig avontuur om de erfenis van Jeroens ouders voort te zetten en dat is het nog altijd. Maar de afgelopen tien jaar hebben Jeroen en Monique gemerkt dat de detailhandel enorm is veranderd; het drogisterijassortiment wordt niet meer alleen verkocht in drogisterijen en er is hierdoor steeds meer concurrentie vanuit andere verkoopkanalen gekomen.

Daarnaast winkelen steeds meer mensen online. Dit is een van de factoren geweest die ervoor gezorgd hebben dat alsmaar minder gasten het winkelcentrum van Wervershoof bezoeken, wat weer een leegloop van andere winkels tot gevolg heeft. Gelukkig hebben Jeroen en Monique hier met hun ondernemershart op ingespeeld, door ook via de webshop hun producten aan te bieden.

Volwaardige winkel
Uiteindelijk heeft de optelsom van deze verschillende aanleidingen ertoe geleid dat Jeroen en Monique hebben besloten om te stoppen met de winkel in Wervershoof. Zij zullen zich vanaf juli volledig gaan richten op de winkel in Andijk. Aangezien het assortiment van de winkel in Andijk en de winkel in Wervershoof nauwelijks van elkaar verschilt, zullen alle artikelen te zijner tijd meeverhuizen naar Andijk. Dit is dan ook een van de redenen dat er in Wervershoof geen Sale zal zijn. Toch is dit niet de voornaamste reden. Bij Jeroen en Monique staat de bezoeker altijd voorop. Zij willen daarom heel graag het filiaal in Wervershoof tot aan de sluitingsdatum een volwaardige winkel laten zijn. Voor de klant. Zij kiezen er dus bewust voor om tot juli het gehele assortiment en de hierbij behorende service aan te bieden.

Duurzaam en integer
En natuurlijk hopen Jeroen en Monique dat u na de sluiting van de winkel in Wervershoof regelmatig de winkel in Andijk komt bezoeken. Hier krijgt u precies datgene wat u van ze gewend bent en waar u recht op heeft: een ruim assortiment van meer dan 60.000 artikelen, het laten maken van pasfoto’s, de stomerij en de duurzame en integere dienstverlening waar Jeroen en Monique patent op hebben!

Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat de klantenpas met alle spaar- en kortingsacties geldig zal blijven in de winkel in Andijk.

Om de klanten in Wervershoof en omstreken te blijven voorzien van de producten waar Drogisterij Vroegop bekent om staat is er vanaf heden een bestel en bezorg functie actief via de website van Drogisterij Vroegop www.drogisterijvroegop.nl. Deze functie maakt het nu en in de toekomst mogelijk om producten te bestellen en deze thuis te laten bezorgen of af te halen in de winkel.

Bedanken
Jeroen en Monique begrijpen heel goed dat het sluiten van hun winkel en de plek waar het allemaal begon een gigantische aderlating is voor Wervershoof. Zij hebben deze beslissing dan ook met pijn in hun hart genomen. Maar ze hebben geen spijt. Ze kijken altijd vooruit en voor de toekomst van hun bedrijf, hun gezin en die van hun medewerkers is dit de beste stap. Hoe pijnlijk ook.

Zij hopen de komende tijd nog veel mensen te verwelkomen in Wervershoof. Om ze van dienst te zijn, maar vooral ook om ze te bedanken voor alle mooie jaren. Om ze straks met open, liefdevolle armen te mogen ontvangen in de winkel in Andijk.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen