woensdag 24 april 2024
spot_img

Wat vindt u van het ontwerpbeleid huisvesting van buitenlandse werknemers?

De gemeente Medemblik is beleid aan het maken over de huisvesting van buitenlandse werknemers. In dit beleid staat hoe we om willen gaan met aanvragen die we daarvoor krijgen. Bijvoorbeeld hoeveel mensen er op een plek mogen verblijven, en aan welke andere regels dat moet voldoen.

We hebben nu een ontwerp van dat beleid klaar. Om dat beleid te kunnen maken hebben we gesproken met buitenlandse werknemers, met ondernemers en met kernraden. Zo hebben we het ontwerpbeleid opgesteld, waarin we alle verschillende belangen die er zijn hebben afgewogen.
We zijn heel nieuwsgierig hoe u als inwoner naar het ontwerpbeleid kijkt. Daarom ligt dat ontwerpbeleid nu ter inzage. Iedereen die dat wil, kan de gemeente laten weten wat hij of zij vindt van de beleidsregels en welke suggesties hij of zij heeft om het te verbeteren. Dat kan door een zogenaamde zienswijze in te sturen.

Zo dient u een zienswijze in
Wilt u een zienswijze indienen? Lees dan het beleid door. Als u suggesties heeft, kunt u dat laten weten door een schriftelijke reactie in te sturen of door het formulier in te vullen dat op de website staat. U kunt ook een mondelinge reactie indienen. Daarvoor moet u een afspraak maken. U kunt ook een afspraak maken om het beleid in te zien op het gemeentehuis. Op www.medemblik.nl/huisvestingwerknemers kunt u het beleidsdocument vinden en het formulier waarmee u uw reactie kunt insturen. U kunt dit doen tot 21-01-’21.

Hoe gaat het daarna verder?
Alle zienswijzen die we krijgen, bekijken we. We wegen uw reactie met de andere belangen. Niet alles komt daarom uiteindelijk in het definitieve beleid terecht. Maar u kunt ervan op aan dat we alle zienswijzen serieus wegen.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen