maandag 22 april 2024
spot_img

Wat zijn levensvragen?

Afgelopen woensdag 10 november gaf Jos Timmerman van het Centrum voor Levensvragen Noord-Holland (op verzoek van de Huiskamer Andijk) daar antwoord op. En ook op de vraag met wie je daar dan over kunt praten.Levensvragen zijn vragen die je bezig houden, zoals hoe ga ik om met de dood van een naaste, ik heb spijt van iets wat ik vroeger gedaan heb, ik voel me naargeestig hoe kom ik daaruit. Iedereen zit wel eens met dergelijke gedachten en gevoelens. Maar met wie durf je erover te praten? Wie verzorgt jouw geest als je met een ingrijpende gebeurtenis te maken krijgt?
Daar zijn geestelijk verzorgers voor, professionele mensen die echt en onbevooroordeeld naar je luisteren, die je helpen jouw gedachten te ordenen, die je helpen inzicht te geven en helpen antwoord te vinden op jouw vragen.
Jos Timmerman: “Huishoudelijke verzorging vinden we allemaal heel gewoon. Op geestelijke verzorging ligt nog een beetje een taboe. Terwijl dat minstens net zo belangrijk is.” Hij adviseert dan ook om echt met een geestelijk verzorger te gaan praten als je met dergelijke levensvragen zit. De eerste 5 gesprekken met een geestelijk verzorger worden vergoed. Mochten er meer gesprekken nodig zijn, dan kun je verder geholpen worden door een geestelijk ondersteuner.
Jos Timmerman: “Het woord geestelijk heeft in dit verband niets met het geloof te maken. Bij een geestelijk verzorger kan iedereen terecht, los van geloof, kleur of overtuiging. Via het Centrum komt u bij iemand terecht in uw eigen buurt.”

Wilt u meer informatie, neem dan contact op met het Centrum voor Levensvragen via 06-13 95 68 23 of
info@centrumlevensvragen.nl.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen