donderdag 13 juni 2024
spot_img

Waterpret tijdens Westfriese Waterweken

Dit jaar is alweer de elfde versie van de Westfriese Waterweken. Ieder jaar bezoeken circa 50.000 bezoekers dit culinair, cultureel en natuurrijk waterfestival. In, op en langs het water zijn prachtige dorpen en historische steden in het bijzondere landschap van Holland boven Amsterdam te bewonderen. Het programma zit dit jaar weer bomvol met activiteiten zoals bijvoorbeeld een drakenbootrace, dineren aan de waterkant, theatervoorstellingen, bootdagen, een culinaire markt en een stormbaan op het water. Nieuw dit jaar is de ‘Smakelijke Fietstour’.

Westfriesland staat bekend om zijn rijke hoeveelheid waterwegen, het aangrenzende natuurschoon en de karakteristieke dorpen en steden. Van 3 juli tot en met 11 augustus is iedereen welkom, met water als verbindend thema, de verschillende dorpen en historische steden aan en rond de wateren van Westfriesland te ontdekken.
Bezoekers kunnen een nautische markt afstruinen, meedoen aan de vele wateractiviteiten of vanaf een bootje luisteren naar de mooiste concerten. Een uitgebreid programma activiteiten staat borg voor veel waterpret.

Nieuw in 2019; De Smakelijke Fietstour Westfriesland
Op 21 juli 2019 van 11.00 t/m 17.00 uur komt de Smakelijke Fietstour voor het eerst naar de regio Westfriesland. Deze fietstour is een bijzondere culinaire tocht per fiets (of eventueel de auto). 5 top restaurants uit de regio openen hiervoor hun deuren en daarnaast rijden de deelnemers langs vijf verschillende hotspots die typerend zijn voor de regio. Bij alle vijf de restaurants krijgen bezoekers een heerlijk gerecht voorgeschoteld. De deelnemende restaurants zijn; Meijer’s 2.0, Restaurant Het Kerkje, Restaurant Oxalis, Strandpaviljoen Enkhuizen en Bantam Hoogkarspel (Heren 17).

Iedere gemeente zijn eigen Waterweken programma
Enkhuizen, Hoorn, Stede Broec, Drechterland, Opmeer en Medemblik zijn de gemeenten die gezamenlijk met destinatiemarketing organisatie Holland boven Amsterdam de Westfriese Waterweken 2019 organiseren. Iedere regio heeft een unieke programmering met festiviteiten. Zo worden in Enkhuizen o.a. het Trekzakfestival en Enkhuizen at Sea georganiseerd. In Hoorn staan de Vrijetijdsbeurs en de Bootdagen op het programma, en in Medemblik worden o.a. het Oosterhavenconcert en een Nautische dag georganiseerd. Van jong tot oud is er een geschikte activiteit. Het gehele programma in alle gemeenten is te zien via www.waterweken.nl.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen