zondag 23 juni 2024
spot_img

Watersportwinkel: het hart van de haven “Ook voor een ijsje, kopje koffie of verse croissants”

Direct in de vakantiestemming komen? Bezoek dan eens de jachthaven van Andijk. ‘Achter dijk’ ligt dit mooie plekje aan het water, met in het hart de watersportwinkel. Tijdens een looprondje over de dijk is het de ideale plek voor een kleine pauze met een ijsje, verkoelend drankje of een kopje koffie. De dames van de watersportwinkel, Corine Groot en Jolanda Rob, zullen u hartelijk verwelkomen. Ook voor diverse nautische artikelen bent u hier aan het juiste adres.

Bootverf & ijsjes
De watersportwinkel bestaat, in deze vorm, zo’n zes jaar. De winkel heeft een uitgebreid assortiment, maar is vooral bekend op het haventerrein. Tijd om daar verandering in te brengen! Monica de Vast (directrice van de haven) en Corine Groot (een van de twee vaste medewerksters) vertellen enthousiast waarom het de moeite waard is, om eens een kijkje te komen nemen in de watersportwinkel. Monica: “Er zijn genoeg bootjes in Andijk en er is een uitgebreid sloepennetwerk in de omgeving, al die mensen kunnen bij ons terecht voor hun nautische artikelen.” Zo verkopen zij o.a. bootverf en -beslag, lijnen en onderhoudsmiddelen. Maar zo’n kleine opsomming doet de winkel echt te kort, er is werkelijk van alles te koop. “En als de bouwmarkt op zondag gesloten is, kunnen de mensen hier terecht voor wat schroefjes en boutjes,” grapt Monica. Ze benadrukt ook: “Het is meer dan een technische winkel, we verkopen bijvoorbeeld ook kleding – mét Bretonse streep – en er zijn elke dag verse broodjes, koffie, drankjes en ijsjes.” Corine vult aan: “Mensen kijken er van op dat we zoveel hebben, dat verwachten ze niet.”

Advies op maat
Ze zien veel vaste klanten met een ligplaats in de haven, maar vinden het ook erg leuk om Andijkers te mogen begroeten. Zowel Corine als Jolanda adviseren u graag. Jolanda heeft twintig jaar gewerkt bij ‘De Goede Watersport’ in Medemblik en heeft daardoor veel kennis en ervaring. Ook Corine heeft de nodige kennis in huis. Bovendien hebben beide dames cursussen gevolgd op het gebied van bootverf en poetsmiddelen en voorzien ze u graag van passend advies. Monica: “We hebben een groot assortiment en als we iets niet op voorraad hebben, regelen we het in samenwerking met andere bedrijven.” Corine: “Als het kan, dan doen we het. Indien mogelijk meteen.” Die servicegerichte houding heeft er voor gezorgd dat de winkel onlangs een gemiddelde van 9.1 scoorde bij een enquête onder hun klanten.

Sociaal karakter
De winkel is het kloppende hart van de haven met zijn verschillende bedrijven. Naast de watersportwinkel zijn ook een jachtcharter, scheepstimmerij Slagmoolen, Andijk Scheepstechniek, een makelaardij en de KNRM op het terrein te vinden. De winkel doet tevens dienst als havenkantoor en er is dan ook de hele dag aanloop. Monica: “De watersportwinkel zorgt voor het sociale karakter van de haven.” Corine voegt daar aan toe: “Er is veel reuring. En de mensen die hier komen, zijn altijd in de vakantiestemming, ook al zijn ze hier maar voor één middag.” In het midden van de winkel staat een grote tafel, waar iedereen welkom is om een kopje koffie te komen drinken. Dus kom ook eens langs op een warme dag voor een ijsje of gewoon om even lekker te snuffelen en te kijken wat de winkel allemaal te bieden heeft!

Watersportwinkel, Nieuwe Haven 1, Andijk, winkel@jachthavenandijk.nl, dagelijks geopend van 8.30 tot 17.00 uur (in het hoogseizoen tot 19.00 uur)

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen