woensdag 26 juni 2024
spot_img

“We geloven dat God ons roept om naar Mozambique te gaan.”

Eind januari is het zover, Daniël en Leoni Wierstra laten alles achter zich en vertrekken samen met hun jongens Rens (2) en Seth (1) naar Mozambique om daar een nieuw bestaan op te bouwen. Ze verhuizen naar de stad Lichinga waar ze bij ‘Jeugd met een Opdracht Lichinga’ gaan werken, een organisatie met een missie.

Jeugd met een Opdracht
Voor Andijkers geen onbekend terrein, Sandra, ook uit Andijk, en Frank Obdam-Walstra werken daar al 10 jaar. Ook zij werken daar bij de organisatie JmeO; Jeugd met een Opdracht. JmeO is een christelijke wereldwijde zendingsorganisatie, daarom ook wel ‘Youth with a Mission’ genoemd (YWAM). Naast het delen van het evangelie is de organisatie gericht op training en het helpen van mensen in nood. Die mensen zijn er genoeg in de provincie Niassa, waar Lichinga de hoofdstad van is. Het is de armste provincie van Mozambique waar goed onderwijs, gedegen gezondheidszorg en gevarieerd voedsel ontbreken. JmeO heeft daarom meerdere basisscholen gestart, draait een kliniek en heeft een voedselprogramma opgezet. “Wij zullen ons steentje daar aan bijdragen, naast de bestaande projecten zal Daniël zich ook richten op het onderhoud van de huizen en gebouwen en ik houd me bezig met trainingsmogelijkheden op verschillende vlakken voor de lokale bevolking”, legt Leoni uit.

De roep van God
“We gaan naar Mozambique omdat God ons een aantal jaar geleden heeft geroepen”, aldus Daniël. “Niet op een briefje vanuit de hemel overigens. Wij geloven dat God vandaag de dag nog steeds spreekt, via de bijbel of bijvoorbeeld via andere christenen. Dat laatste gebeurde bij ons. Iemand sprak over Afrika, ze zei dat ze mij omringd zag met donkere kids en dat ze mij bijna niet meer zag.” Na daar over nagedacht te hebben besloten ze op ontdekking te gaan. Ze legden contact met Frank en Sandra en de oriëntatiereis was een feit. “Dat eerste contact met Frank en Sandra was overigens bijzonder, zij dachten er juist over om ons te vragen of we langs wilden komen!”

Hoge kosten
Vorig jaar mei zijn ze afgereisd naar Mozambique. Eenmaal daar aangekomen ervoeren zij een bevestiging om zich voor langere termijn te gaan vestigen. Een mooi avontuur, ook al is veel nog onzeker. “Iedereen binnen de stichting leeft namelijk op giften; een netwerk van mensen die zending of ons een warm hart toedragen. Onze kosten worden hoger door visum- en reiskosten en het wegvallen van een aantal toeslagen.” Voor Daniel en Leoni is de grootste uitdaging momenteel om de financiën op orde te krijgen. “Naast de maandelijkse kosten zijn er ook een aantal eenmalige hoge kosten, daar worden gelukkig acties voor gevoerd.”

Heerlijk eten op 18 en 19 oktober, komt u ook?
In het Westland wordt een pub quiz georganiseerd, er wordt gezocht naar maandelijkse sponsoren en Daniel en Leoni zouden graag op bezoek bij basisscholen, kerken etc. om hun verhaal te doen. Wellicht zijn zij nog op zoek naar een goed doel om te kunnen sponsoren. Ook wordt er in Andijk een actie georganiseerd en daar kunt ook u zich voor aanmelden! Op 18 en 19 oktober a.s. wordt er in het Dorpshuis een heerlijke maaltijd bereid, voor €25,- kunt u heerlijk eten en steunt u dit goede doel. U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn, door een mail te sturen naar christa_perton@hotmail.com kunt u zich aanmelden. Bent u niet in de gelegenheid om erbij te kunnen zijn maar zou u wel graag een bijdrage willen leveren? Giften zijn welkom op het volgende rekeningnummer: NL75 INGB 0000 815 198 t.n.v. Stichting NGW, fondsnummer 231, Training en Services Mozambique.
Voor meer informatie kunt u kijken op onze website: http://wierstra.nu/weesbetrokken.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen