donderdag 18 april 2024
spot_img

We Improve maakt sporten leuk! Vernieuwde sportschool opent de deuren

Wil je wél fitter, slanker, sterker of mobieler worden, maar je niet afbeulen op saaie apparaten in de fitness? Wim Koopman en zijn team van de vernieuwde sportschool We Improve gooien het met hun trainingen over een heel andere boeg. Hier geen eindeloze herhalingen op apparaten, maar elke dag een ander programma dat aangepast wordt aan ieders niveau. Wie We Improve binnenloopt, krijgt meteen zin om te sporten: Aan het plafond hangen touwen en ringen. Langs de kant staan en liggen blokken, medicijnballen en kettlebells. Ook kan er gebruik gemaakt worden van speciale apparaten zoals de blowbike en een ski-apparaat. Wim: “We willen dat iedereen blij binnenkomt en na de work-out ook weer blij weggaat.”

Sfeer & Community
Op 1 januari heeft Wim de sportschool (voorheen bekend als Strength & Conditioning) overgenomen. Wim was al langer werkzaam bij de sportschool als oefentherapeut en is enthousiast om nu de leiding te nemen: “Sfeer en community vindt ik heel belangrijk, ik wil dat alle mensen zich hier welkom en thuis voelen. Als de sfeer goed is, is de motivatie om te blijven komen ook groter.” Door de kleinschalige opzet kennen de leden elkaar en wordt er na de trainingen gezellig samen nagepraat en een drankje gedronken.

Sporten op jouw niveau
Wim wil mensen die er tegenop zien om te gaan sporten geruststellen, want sporten bij We Improve is heel laagdrempelig. De trainingen worden gegeven in kleine groepen van 6 tot 12 personen. Je sport altijd onder begeleiding van een trainer, die de oefeningen aanpast aan jouw niveau en capaciteiten. Wim: “Of je hier nu voor het eerst staat of al zeven jaar meedoet, het is voor alle sporters uitdagend.”

Gevarieerde work-outs
De sportschool biedt verschillende trainingsvormen aan, maar altijd wordt er gewerkt aan een combinatie van kracht én conditie. Een veel bezochte training is de work-out of the day (WOD). Wim: “De WOD is elke dag anders en van tevoren weet je niet welke oefeningen je gaat krijgen.” Populair is ook Sweat & Shape, waarbij er met een vrouwengroep getraind wordt aan hun figuur en fitheid. En dan is er nog Mobility. Deze training is speciaal bedoeld voor mensen die veel stilzitten, bijvoorbeeld op kantoor. “Met deze work-out train je klachten eruit én voorkom je klachten”, aldus Wim.

Voor alle leeftijden
Bij We Improve kan er al gesport worden vanaf de leeftijd van 6 jaar, voor kinderen zijn er speciale trainingsgroepen. Vanaf 15 jaar kan er in de reguliere groepen meegetraind worden. Er is ook een 65+ groep. Bij deze seniorengroep zijn de oefeningen afgestemd op ouderen en is de intensiteit lager.

Lekker in je vel
Wim heeft hart voor de zaak en zet in op een persoonlijke ervaring voor alle leden. In de toekomst wil hij werken aan een totaalpakket waarin lifestyle centraal staat: “Fit zijn is niet alleen sporten, maar ook werken aan je immuunsysteem, voldoende slapen, goede voeding en lekker in je vel zitten. Als je hier binnenkomt, ga ik mijn best doen om jou zo fit mogelijk te maken!”

Meer informatie: www.weimprove.me of loop eens binnen aan de Gedeputeerde Laanweg 43, Andijk. Proefles is gratis, graag vooraf aanmelden.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen