dinsdag 21 mei 2024
spot_img

We mogen ook niks meer…

Over een paar maanden vlieg ik als alles doorgaat naar India. Wat? Een GroenLinkser die gaat vliegen?!?! Ja! Al jaren ga ik naar het festival rock Werchter in België. Daar ben ik elk jaar met een internationale vrienden groep. Ooit is de groep ontstaan via Couchsurfing. Later is via via de groep ook uitgegroeid door vrienden van vrienden die mee gaan. Hier ontmoette ik een paar jaar terug twee broers uit India. Het jaar er op wilden ze er een Europese vakantie in Nederland aan plakken dus zijn ze bij mij blijven logeren, hebben we de stoomtrein en Zuiderzee museum bezocht en zijn we daarna naar vrienden in Gent gegaan. Een van hen gaat nu trouwen en heeft een paar vrienden uitgenodigd. Ik heb altijd al gezegd, ooit wil ik daar een keer heen. Dit is dé kans! Maar we mogen van jullie toch niet meer vliegen hoor ik u zeggen? Dan heeft degene die dit verteld heeft, ons programma waarschijnlijk niet goed gelezen. En dit zie ik vaker gebeuren. Er wordt geframed dat er niks meer mag en iedereen van alles wordt opgelegd. Toch is dat niet hoe wij er in staan als je ons programma goed leest. We moeten zorgen dat de internationale treinen veel beter en goedkoper worden, zodàt de korte afstand vluchten niet meer nodig zijn. En ja, de prijs moet eerlijker, twee keer per jaar op citytrip aan de andere kant van de wereld zijn sommigen heel normaal gaan vinden, maar dat kon jaren geleden ook niet. Het mag allemaal wel wat minder, maar dat betekent niet dat er niks meer mag. Mijn laatste keer vliegen is jaren geleden, dus ik kijk er naar uit om begin volgend jaar eindelijk weer eens een verre vakantie te maken, naar India dit keer!

Bart Huisman
Fractievoorzitter GroenLinks Medemblik

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen