dinsdag 28 mei 2024
spot_img

Wedstrijdteam C4+ mix de Kogge eindigt als eerste in hun categorie in de AA race.

De AA race werd gehouden op zondag 14 april en ging van Heerhugowaard naar Alkmaar. Het Kogge team bestond uit Jan Kuiken stuurman, Ruth Visser, Jolanda van der Meer en Ron Veul.
Na de start lag het Kogge team al snel voor op de andere boten in de categorie C4+, maar heeft toch hard moeten knokken om de voorsprong te behouden tot de finish.
Het team roeide de race in een van de Alkmaarse AZRV geleende boot. De meeste deelnemende verenigingen nemen eigen boten mee die uiteraard optimaal voor de race zijn en die helemaal afgestemd zijn op de roeiers in het team. De Kogge heeft nog niet een dergelijke boot.
Zoals al eerder in de pers vermeld is RV de Kogge daarom een crowdfunding gestart om een lichte 4 persoons roeiboot met stuurman te kunnen aanschaffen, niet alleen voor de wedstrijdteams, maar ook voor leden met wat minder spierkracht, zoals senioren en dames. Meer over het hoe en waarom kunt u vinden op www.hetluktons.nl. Kijk bij het project “een nieuwe boot daar tillen we niet zo zwaar aan”.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen