maandag 20 mei 2024
spot_img

Weer boos om niet naleven oude afspraken

Dit maal zijn het Andijkers aan de Dijkweg die boos zijn. “Er zijn afspraken gemaakt over vrij uitzicht, die afspraken zijn al van 1998 en gemaakt met de gemeente Andijk. De afspraken staan op schrift in de notulen die toen gemaakt zijn. Nu opeens schijnen die afspraken niet meer te gelden en willen ze de bomenrijen laten staan die het uitzicht belemmeren. Dat kan toch niet?”

De heren Ab van ’t Hof en zijn buurmannen Roy van der Ven en Wichard Steen zijn boos. “Het is net zoals met recht van overpad. Oude afspraken blijven bestaan en gaan over naar een nieuwe eigenaar. Dat geldt voor afspraken die gemaakt zijn met de ‘oude’ gemeente Andijk, die overgaan naar de nieuwe gemeente Medemblik. Dat geldt ook voor een perceel wat verkocht gaat worden, de nieuwe eigenaar dient zich te houden aan reeds gemaakte afspraken. Tenminste, dat vinden wij niet meer dan logisch.”

 

Vanuit de tuinen kijken de bewoners nu uit op meerdere rijen bomen,
terwijl vrij uitzicht beloofd was.

Afspraak is afspraak
Belangrijk is dat de gemaakte afspraken op papier staan en kunnen worden overlegd met buren en de gemeente. Want anders belandt men in een welles/nietes spelletje en daar is niemand bij gebaat. Bij de redactie van de Andijker horen we de laatste tijd vaker over conflicten tussen buren of met de gemeente over ‘oude afspraken’.

Ons advies: praat mét elkaar en kijk naar oplossingen. Spreek de juiste partijen aan en leg de afspraken vast.

Conflicten oplossen
“Het is niet leuk als je het gevoel hebt dat je niet serieus genomen wordt, dat er over je heen gelopen wordt. Dat maakt mensen boos en eenmaal geïrriteerd lijkt de oplossing alleen maar verder weg,” aldus de heren. “We hopen dan ook dat we vlot met elkaar om tafel kunnen en op basis van de reeds gemaakte afspraken kunnen kijken naar oplossingen. We verwachten dat iedereen zich aan de afspraken houden zal.”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen