woensdag 22 mei 2024
spot_img

WEGRO-DAK en de Munnickbouw renoveren aula

“Ook dit was weer een leuk ‘klussie’ en het is weer netjes geworden in de ontvangstruimte”, zegt Wim Buurman van de Munnickbouw uit Andijk. Samen met Martin Weverink van WEGRO-DAK, ook hier uit Andijk, hebben zij het piramidevormige dak van het Uitvaartcentrum aan de Ibislaan volledig gestript en weer opnieuw opgebouwd.

“Het dak begon aan de binnenkant steeds slechter te worden, omdat het niet goed opgebouwd was”, vertellen de enthousiaste vakmensen. Geen isolatie betekent dat er een zogenaamde ‘koudebrug’ ontstaat, en dat veroorzaakt condensvorming aan de binnenkant. Dat is te vergelijken met enkelglas in de winter. Vandaar dat we eerst alles gesloopt hebben. Daarna hebben we alles weer opgebouwd met isolatie. Ook de goten zijn aangepakt zodat alles nu weer goed functioneert.

Onze bedrijven bestaan inmiddels beiden bijna 20 jaar, en we werken vaker samen in de renovatie. Wij zijn gespecialiseerd in aan- en verbouw en onderhoud, dus we doen ook regelmatig daken.

Zo hebben we vorig jaar nog de daken van de fa. Vriend aan de Kleingouw gedaan. Eerst het asbest eraf en vervolgens nieuw dakbeschot en pannen er weer op, en nu is het weer zoals het ooit was. WEGRO-DAK doet de platte daken en goten, Munnickbouw het timmerwerk en het ziet er weer prachtig uit.

Kleine én grote klussen
Maar ook het kleine werk gaan de Andijkse ondernemers niet uit de weg: een enkel gootje of kozijn, als aannemers pakken we alles aan. Het is een mooi, dynamisch vak en de mensen die met ons werken doen het ook met passie.
Voor Martin van WEGRO-DAK is geen klus te groot. Ook enorme hallen van bedrijven krijgen een vakkundig aangebrachte dakbedekking. Martin: “En als er dan ook timmerwerk moet gebeuren, gaan we samen op pad, zoals laatst in Purmerend voor een fysio-centrum. Voor de eigenaar hadden we vorig jaar de woning in Medemblik gerenoveerd en nu was de bedrijfsruimte aan de beurt.”

Uiteraard gebruiken we in ons werk ook kunststof kozijnen en gevelbekleding, dat komt toch meer in. Kunststof vind je natuurlijk ook in die nieuwe dakbedekking, EPDM genaamd. “En daar is Martin weer heel goed in”, vertelt Wim Buurman. “Een mooi product, licht in gewicht, oersterk, UV-bestendig en het heeft een enorme levensduur.”

“Nieuwe ontwikkelingen houden het werk ook interessant en geven weer nieuwe mogelijkheden en uitdagingen, en daar houden we van”, zeggen ze lachend. “Maar nou gaan we weer wat doen!”

Voor informatie over beide bedrijven:

WEGRODAK
Martin Weverink
Viskuil 20, Andijk
06-51 41 37 63

de Munnickbouw
Wim Buurman
Hoekweg 43, Andijk
06-27 14 20 97

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen