woensdag 19 juni 2024
spot_img

Wegvoorbereiders

Hier even een update vanuit Mozambique. Het is nog maar een paar weken voordat Daniel en Leoni Wierstra met hun gezin in het vliegtuig stappen om te verhuizen naar Lichinga. Wij (de Obdam-familie) kijken reikhalzend uit naar hun komst. Maar voordat ze hier zijn en voordat ze kunnen beginnen met de bouw van hun huis, moet er nog wel het één en ander gebeuren. Het bouwterrein was een grote puinhoop. Ze hebben hier jarenlang met de hand stenen gemaakt en al doende meters diepe gaten gegraven in het terrein. Dus wij hebben vrachtwagens met grond laten komen en nu is het dan zover dat de bulldozer alles gelijk mag schuiven. Het halve dorp komt kijken om zo’n grote machine aan het werkt te zien.

Het gaat goed: op dag 1 gaan alle gaten dicht. Maar op dag 2 begint het regenen, en niet zo’n beetje ook. Het is hier namelijk allang regenseizoen en dan zijn regenvrije dagen eerder uitzondering dan regel. ‘s Middags kan de bulldozer niet meer verder werken en nu moeten we wachten tot het terrein weer opdroogt. Nou, de bulldozer moet opschieten, want op 26 januari komen de Wierstra’s al!

Ook leuk om te weten is dat het ondertussen beproefde Andijk – Mozambique bouwteam zich aan het klaarmaken is om deze kant te op komen. Nico Brouwer, Age Gorter samen met Piet en Boukje Walstra hopen midden juli de lange reis te maken en te komen helpen bij de bouw van het huis van Daniel en Leoni. Dit team heeft al de nodige ervaring opgedaan bij de bouw van òns huis en de latere aanbouw. Zij zullen dus een waardevolle bijdrage kunnen leveren. We missen hier nog een bollenboer en een bloemkoolbouwer en dan hebben we Andijk in het klein!

Als iemand nog airmiles overheeft die kunnen helpen bij de sponsoring van de vliegtickets, neem dan even contact op met Age want dat wordt zeer gewaardeerd. Voor meer spannende verhalen en een lopend sponsorproject “scholing Mozambikaanse kinderen” zie: www.franksandra.nl
Frank Obdam

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen