dinsdag 28 mei 2024
spot_img

Welk advies geeft de spreukendichter over vriendschap?

Dit was een van de 35 vragen die de deelnemers aan de regionale bijbelquiz voorgelegd kregen. Je kon kiezen tussen de volgende antwoorden: A-Ga regelmatig op bezoek bij je vriend, B-Ga niet te vaak op bezoek bij je vriend, C-Ga niet op bezoek bij de vrouw van je vriend als hij er zelf niet bij is of D-Als je vriend je uitnodigt voor een feest, weiger dat dan niet.

Lastig om de juiste keuze te maken. Overal is iets voor te zeggen toch? Het juiste antwoord bleek B te zijn. In Spreuken 25 vers 17 staat: Ga niet elke dag op bezoek bij een vriend, want als hij je te vaak ziet, krijgt hij een hekel aan je.

De quiz die woensdagavond 21 februari gehouden werd bij Dorcas was goed bezocht.
De vijftig aanwezigen werden door de werkgroep Andijk van het Nederlands Bijbelgenootschap getrakteerd op een kop koffie met zelfgebakken boterkoek, cake of brownie en een leuke en leerzame quiz.

Deelnemer Arjo de Vries ging er met de eerste prijs vandoor. Er deden 10 verschillende teams mee en het team met gemiddeld de meeste punten was het team van de kerkenraad van de gereformeerde kerk. Dit team werd gevormd door Anton Visser en Pieter Heemsbergen. Iedereen was het er over eens dat het een geslaagde avond was.

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen