zondag 23 juni 2024
spot_img

Wereldkampioenen naar Wervershoof

Jean Paul de Brijn en Frédéric Caudron geven biljartdemonstratie

Er staat iets unieks te gebeuren in West-Friesland. Zaterdag 21 april hebben wij van BV Entree namelijk het genoegen om de topbiljarters Frédéric Caudron (wereldkampioen en nummer 1 op de wereldranglijst driebanden) en Jean Paul de Bruijn aan u voor te stellen. Beide heren gaan die middag vanaf 14:00 uur een biljartdemonstratie geven in cultureel centrum De Schoof in Wervershoof. De demo duurt tot ongeveer 17:00 uur.
Het is een laagdrempelig evenement. Iedereen kan er van genieten. Jean Paul en Frédéric zijn doorgewinterde profs en laten het publiek versteld staan met de meest fantastische kunststoten en driebanders. Natuurlijk wordt ook het publiek er bij betrokken en mag er worden gelachen. Misschien bent U die middag de gelukkige om met één van de heren even in hun team te mogen spelen. Wij, als de organiserende vereniging Entree willen U natuurlijk graag begroeten op 21 april. U kunt plaatsen reserveren door de info-lijn te bellen: 0228 58 1357. Om U een indruk te geven wat voor vlees we in de kuip hebben even een korte bio van Jean Paul en Frédéric…

Jean Paul de Bruijn (Hulst, 14 maart 1965) is een Nederlands all round biljarter. Hij werd één keer Nederlands kampioen in de meerkamp, acht maal in het bandstoten en twee maal in het kader 47/2. Hij behaalde in het bandstoten de Europese titel in 2001, 2002, 2003, 2005, 2006 en 2007 en de wereldtitel in 2007, in Alicante. Hij eindigde in het wereldkampioenschap driebanden in 2005 op de tweede plaats. Begin 2008 kroonde hij zich voor de 1e keer tot kampioen van Nederland in het driebanden door de Masters te winnen. Samen met Dick Jaspers deed hij afgelopen maand mee aan de WK driebanden voor teams, waar ze een vijfde plek behaalden.

Frédéric Caudron (La Bouverie, 27 januari 1968) is een Belgische biljarter die beschouwd wordt als een van de beste spelers ter wereld. Hij werd in 1999, 2013 en 2017 wereldkampioen driebanden, respectievelijk in Bogota, Antwerpen en Santa Cruz. Dankzij de overwinning in 2017 werd hij nummer 1 op de wereldranglijst van het driebanden.
Daarnaast behaalde hij wereldtitels in het kader 71/2 in 1991 en 2000 en in het kader 47/2 in 2003. Hij werd 6x Europees kampioen bandstoten: in 1990, 1991, 1993, in 2008 (april), in 2008 (november) en in 2011. Hij is dus een veelzijdig carambolebiljarter die alle disciplines uitstekend beheerst.
Caudron presteerde zeer goed in de Sang Lee International door dat lucratieve toernooi in 2006 en 2007 te winnen. In 2008 eindigde hij op de tweede plaats door een nederlaag in de finale tegen Roland Forthomme. Het Driebanden kersttoernooi van Zundert, dat als interland wordt gezien tussen België en Nederland, heeft Caudron zeven keer gewonnen. Caudron heeft veel internationale titels behaald en records gebroken in de verschillende disciplines. De biljartsport heeft hem dan ook de bijnaam L’extra-terrestrial (De Buitenaardse) opgeleverd.

Qua Belgische titels heeft Caudron reeds meer titels dan die andere biljartgrootheid Raymond Ceulemans en als hij voortgaat in dit tempo zal hij de eerste en wellicht enige speler zijn die de kaap van 100 nationale titels zal behalen. Op Europees en wereldvlak zal hij Ceulemans nooit kunnen inhalen dit doordat er weinig of geen Europese of Wereldkampioenschappen meer worden georganiseerd in de klassieke disciplines. Hij is tevens uitvinder van de zogenaamde Caudron-stoot.

Voor u als biljartliefhebber is dit dus een mooie kans om eens de beste spelers van de wereld aan het werk te zien. Wij van biljartvereniging Entree proberen op deze manier het biljarten in onze regio te promoten. Zonder winstoogmerk willen we mensen laten genieten van de biljartsport.
Mocht deze biljartdemo een succes worden, gaan we proberen meer van dit soort biljartspektakels te organiseren. Om uit de kosten te komen vragen we een toegangsprijs van € 10,-.
Jongeren t/m 18 jaar halve prijs… Een luttel bedrag voor een pracht biljartmiddag…

Tot zaterdag, BV Entree,

Rolf Botman, Leo Koomen, Ton Swart, Theo Koomen, André Stavenuiter, Henny Stroet en Johan Koomen

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen