dinsdag 21 mei 2024
spot_img

West-Friesland muziekfestival

Zaterdag 11 en zondag 12 november is het weer tijd voor het jaarlijkse West-Friesland Muziekfestival. Dit jaar alweer de 47e editie. We stevenen dus af op een jubileum. Het WFM is een tweedaags festival voor brassband, harmonie en fanfare uit de regio West-Friesland. Dit jaar wordt er voor het eerst sinds 2019 weer gestreden om de felbegeerde WFM bokaal.

WFM bokaal
Dit jaar treden er 14 orkesten op, 5 op de zaterdag en 9 op de zondag. Ieder orkest stelt een eigen programma op van max. 25 minuten. Een deskundige jury beoordeeld dit programma en de stukken o.a. op klank, zuiverheid, samenspel en variatie. Iedere dag wordt er door de jury een dagwinnaar gekozen. Eén van deze twee orkesten gaat uiteindelijk naar huis met de WFM bokaal.

Jury
Dit jaar is ons jurylid Lieuwe de Jong. Met zijn jarenlange ervaring als bastrombonist bij o.a. het Frysk Fanfare Orkest, maar ook zijn ervaring als dirigent van diverse orkesten, hebben we met Lieuwe een schat aan kennis en enthousiasme binnengehaald.

Ontmoetingsplek
Maar vooral is het West-Friesland Muziekfestival ook een gelegenheid om andere orkesten te beluisteren en muzikanten uit de omgeving te ontmoeten. Een perfecte plek daarvoor is een dorpshuis. Dit jaar is dat dorpshuis ’t Centrum in Andijk.  De zaterdagavond van 19.00 – 23.00 uur en de zondag van 10.30 – 17.00 uur zullen in het teken staan van muziek.

De entree is gratis, maar met de aanwezige melkbus en een QR-code is elke vrijwillige bijdrage welkom. Voel je welkom, muzikant of niet, en kom luisteren en genieten van de verschillende orkesten en klanken!

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen