dinsdag 28 mei 2024
spot_img

Wester Klerk wordt nr. 2 op NK t/m 14 jaar met zeer goed tennis.

Vorige week maandag gingen de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen (NJK) in Hilversum van start. Deze werden gehouden op het schiterende tennispark de Tulip met 25 banen, wat al een belevenis op zich is. Hier streden in elke categorie (t/m 12, 14, 16 en 18 jaar) 64 kinderen voor de fel begeerde titel. Dit betekende elke dag een wedstrijd zolang je bleef winnen.

Voor Wester Klerk uit Andijk betekende dit dat hij als geplaatste speler 5 wedstrijden moest winnen om in de finale te komen. Dit deed hij zonder set verlies en won zelfs in de halve finale van de topfavoriet met 6-2 6-3. In de dubbel haalde hij gelijktijdig ook de finale. Helaas was uiteindelijk in de twee finales de koek op en kon hij deze niet in winst omzetten.

De prijsuitreiking werd verzorgd door Paul Haarhuis. Wester kreeg nog een grote pluim voor zijn manier van tennissen. Voor Wester zelf bleef een dubbel gevoel over; ben tevreden over het vertoonde spel maar als wedstrijdspeler wil je gewoon alles winnen.

Wester is op 7-jarige leeftijd begonnen bij de Andijkse vereniging Atlas. Hier had hij het geluk een zeer enthousiaste trainer te treffen, Obe van der Klei. Hij zag het in Wester zitten en heeft hem in zijn jonge jaren zeer veel bijgebracht. Zulke trainers zijn goud waard, helemaal voor zo’n kleine vereniging. In het begin trainde hij 1 uur in de week maar dat werd steeds meer. Meer trainen betekent ook meer kosten en daar wringt in de tennis wereld nog wel is de schoen. Tennis is op top niveau een zeer kostbare sport, denk aan internationale wedstrijden, privétrainingen, reiskosten etc, en is daardoor voor modaal verdieners vaak moeilijk op te brengen.

Wester speelt daarom vaak tegen volwassenen in Nederland voor wedstrijdervaring waar een aantal van zijn leeftijdsgenoten al regelmatig in Europa internationale toernooien spelen. Gelukkig zijn ze er die het in Wester zien zitten, zoals de Stebo tennishal waar Wester op de ideale ondergrond vele uren heeft kunnen maken en zeker ook de tennis academy van Gelderen die financieel gelukkig meedenkt. Meer van die “meedenkers” zijn volgens Wester overigens altijd welkom.

Het is hem niet allemaal komen aanwaaien. Hij is nu 2 jaar weer top fit waar hij hiervoor een blessure kreeg waardoor hij volgens de specialist nooit meer op top niveau mocht sporten. Het trauma aan zijn enkel, opgedaan met een potje voetbal, bleek bij een second opinion in het AMC gelukkig mee te vallen. Toch heeft dit hem, samen met een armblessure, bijna een jaar aan ontwikeling gekost. Dit was een moeilijke periode, ook toen hij weer mocht tennissen, de concurentie had uiteraard niet stil gestaan. Hij verloor van jongens waar hij voor zijn blessures van won. Dit ligt nu gelukkig allemaal achter hem, het lichaam is vol in de groei en het ziet er naar uit dat hij voor een tennisser een goede lengte gaat krijgen. Door hard te trainen, zowel technisch, fysiek als mentaal wil hij zich blijven ontwikkelen en droomt hij ervan om ooit een echte topper te worden.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen