donderdag 18 juli 2024
spot_img

Westfriese winnaars van De Nationale Voorleeswedstrijd bekend

Esther van Echtelt van de Petrus Canisiusschool in de Weere, Linde Neefjes van Basisschool De Schelp in Wervershoof en Fiene Oud van Basisschool Het Kerspel in Hoogkarspel hebben de lokale ronden van De Nationale Voorleeswedstrijd in West-Friesland gewonnen. Zij maken daarmee kans om De Nationale Voorleeskampioen 2022 te worden.

Er deden 27 kandidaten mee in de gemeenten Stede Broec, Enkhuizen, Drechterland, Medemblik, Opmeer en Koggenland. Zij stuurden een voorleesvideo op, waarin ze een fragment voorlazen uit een zelfgekozen boek. De jury lette op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo.

De Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning én het enthousiasme van de school en de familie maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen. De Nationale Voorleeswedstrijd is een campagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken om het (voor)leesplezier te stimuleren. De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon BV.

In de volgende ronde, die ook digitaal plaats zal vinden, kiest een vakjury de winnaar van Noord-Holland. Veel succes, Esther, Linde en Fiene!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen