woensdag 24 april 2024
spot_img

Wethouder Jan Houtenbos trapt Doortrappen af met Fiets-APK

Wethouder Jan Houtenbos van gemeente Koggenland gaf dinsdag 15 juni met een fiets-APK de aftrap van ‘Doortrappen’ in Koggenland, Medemblik en Opmeer. De fiets-APK wordt van 15 tot en met 30 juni gratis aangeboden door diverse fietsenwinkels in de drie gemeenten. Mensen tot hun 100e veiliger te laten fietsen, dat is het doel van ‘Doortrappen’.

Dienstfiets
“De dienstfiets van de wethouder is met een fiets-APK gecontroleerd en alles was in orde”, zegt Bart de Haas van Team Sportservice. Als bewijs van goedkeuren ontving de wethouder een certificaat, met de vijftien veiligheidspunten, waarop de fiets is gecontroleerd. De wethouder, die onder andere ‘verkeer’ in zijn portefeuille heeft, is erg enthousiast over het programma ‘Doortrappen’. Het programma moet de oudere fietser bewust maken van fietsveiligheid en de mogelijkheden die hij zelf heeft om aanpassingen te doen om zo met een veiliger gevoel te blijven fietsen.

Fietshelm
Twee jaar geleden kocht de wethouder zelf een fietshelm. Op een gladde dag ging hij onderuit met de fiets en hoorde zijn hoofd kraken. Hij besloot voor zijn eigen veiligheid in het vervolg een helm op te doen. “In het begin was het een beetje lastig, omdat andere mensen het niet doen. Maar ik koos voor mijn eigen veiligheid. Het is mooi om te zien dat het bij wielrenners al wel geaccepteerd wordt en dat mensen elkaar erop aanspreken”, aldus wethouder Houtenbos.

Gratis fiets-APK
U kunt net als de wethouder uw fiets gratis laten nakijken van 15 tot en met 30 juni. Maak snel een afspraak bij André van Duin (Wervershoof, tel. 0228-583659). Een APK duurt ongeveer tien minuten en u krijgt meteen advies.

Tips op website
Wethouder Houtenbos bezocht eerder de website Doortrappen.nl en zag dat deze vol tips staat. Door het lezen werd hij zich bewust van al die punten en realiseerde zich dat je bij veel dingen helemaal niet bewust nadenkt. De tips helpen u op weg om iets aan uw eigen veiligheid te doen. Het is een aanrader om even op de website te kijken.

Meer informatie
Voor meer informatie over het programma Doortrappen kijkt u op www.doortrappen.nl. Hier staan ook de Doortrappen-activiteiten per gemeente vermeld. Met vragen kunt u terecht bij Cindy Koopman, tel. 06-41 06 57 30 of Raymond Laan, tel. 06-18 90 66 39.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen