vrijdag 21 juni 2024
spot_img

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst

De Wilskracht, de elektrisch aangedreven schuit van IVN West-Friesland vaart al decennia lang met groepen voor schoolactiviteiten en publieksactiviteiten vanuit het Streekbos. De boot, sinds 2014 volledig aangepast en goedgekeurd aan Europese veiligheidsnormen, is volop in gebruik op het water van het Streekbos of de Weelen. Onderhoud en aanpassingen kosten geld en een prijsverhoging kon niet uitblijven. Maar gelukkig is Gé Bentvelsen, ex-voorzitter en eigenaar ABZ Seeds Andijk, bereid gevonden om de educatieve vaartochten (meest zondagactiviteiten) te sponsoren zodat deze vriendelijk geprijsd kunnen blijven. (Jong)volwassenen betalen slechts € 2,50 en kinderen tot 12 jaar kunnen voortaan gratis meevaren. Hij ondersteunt hiermee het belang van natuureducatie voor kinderen.

Uit wetenschappelijk Europees onderzoek blijkt dat mensen die een studiekeuze/carrière hebben gemaakt in plantenveredeling, tuinbouw of aanverwante sector vaak in hun jeugd al interesse in natuur hebben opgedaan. Het IVN speelt hier graag op in om te vertellen over het o.a. het riet, de plompenbladen maar ook de dieren onder en boven water.

De Wilskracht is de meest toepasselijke plek om het sponsorcontract te ondertekenen door voorzitter Geert Veldhuis en Gé Bentvelsen. Dit gebeurde vandaag, met schipper/coördinator Han Oranje als lachende derde op de foto.
Met de schuit er op uit? Zie voor meer informatie over varen, groepsboekingen of zondagactiviteiten, www.ivn-westfriesland.nl/vaarexcursies

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen