woensdag 24 april 2024
spot_img

Wie heeft er zin in een spelletje?

“Elke tweede vrijdag van de maand rond 19.30 uur komen we met een grote groep bord-spel-liefhebbers –jong en oud- bij elkaar in de Bonte Veer (Wielewaal 1, Enkhuizen) in Enkhuizen,” begint Tanja van der Pal haar verhaal. “Het is vrijblijvend en gratis, dus wie zin heeft? Kom gezellig kennis maken.”

Koffie en thee, fris en bier of wijn zijn voor wie dat wenst aan de bar op eigen kosten te bestellen. Iedereen neemt de spellen mee, die hij zelf ook graag wil spelen. “Naast de vaste avonden hebben we ook een whatsapp-groep waarin mensen kunnen aangeven welk bordspel ze willen spelen. Ook kun je via die groep een afspraak maken om nog eens extra af te spreken voor een potje Sagrada, Skipbo of Keezen. Afspreken doe je dan bij iemand thuis bijvoorbeeld.

Streek en regio
Het is begonnen bij de Spellenhoorn in Hoorn, dat is speciaalzaak voor bordspellen. Je kunt daar uitleg krijgen over het spel dat je wilt kopen. Ze hebben een heel uitgebreid assortiment. “Daar hebben ze ook spellenavonden en die zijn heel leuk. Maar wij wilden meer, dus vandaar dat we het zelf zijn gaan organiseren . De mensen van onze groep komen uit de Streek en de hele regio er omheen. Er zijn spelletjesfanaten uit Grootebroek, Bovenkarspel, Hoogkarspel, Wervershoof, Hoorn, Medemblik en Wognum. Uiteraard komen er ook flink wat deelnemers uit Enkhuizen!”

Spellenspektakel
“Vorig jaar zijn we met een grote groep een weekend naar Eindhoven geweest voor het spellenspektakel. We hebben overnacht in een hotel in de buurt. Het hotel had s avond een zaal beschikbaar voor ons om de nieuw aangeschafte spellen meteen te kunnen spelen. Sommige spellenbeurzen zijn enorm. ‘Spiel’ in Essen is de grootste beurs voor zover ik weet.”

Tweehonderd spellen
Tanja heeft een flinke voorraad spellen: “Bijna 200 heb ik er zelf, maar er zijn ook mensen die er wel 600 hebben. Mijn drie kinderen en mijn kleinkinderen vinden het ook leuk om een spelletje te doen. Dat is wel een tijdje anders geweest. Op de camping speelden alle kinderen van het veld spelletjes met mij, lekker voor hun ouders. Maar mijn eigen kinderen wilden niet meer. Ook als ik thuis wel eens vroeg of ze s avonds een spelletje wilden doen zeiden ze: “Nee hoor, we moeten morgen vroeg naar school ! Ik wilde zelf zo graag, dat ik voorstelde dat ik ze ziek zou melden en dan wilden ze meestal wel!”

Speel je mee?
Mede door de Bonte Spellenavond kun je veel andere ‘spellengekken’ leren kennen. Ze hopen dan ook dat er nog meer mensen bij komen. Ze hebben nu ongeveer 70 leden , maar gemiddeld komen er tussen de 15 en 25 mensen op de vrijdagavonden.

Kijk ook eens op facebookpagina de Bonte Spellenavond voor meer info. “Of schuif eens aan?!”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen