dinsdag 23 juli 2024
spot_img

Wie teelt de grootste biet van regio Westfriesland?

Zoekt u een hobby die u thuis kunt uitvoeren en waarmee u een hoop lol kan beleven? Dan is meedoen aan de wedstrijd van De Dorstige Biet wat voor u. Bietenclub ‘De Dorstige Biet’ organiseert een bietenwedstrijd en heeft als vereniging het doel om de leden de gelegenheid te geven om een zo zwaar mogelijke voederbiet telen. Dit kan zowel in de volle grond, als in een pot voor de minder ruim behuisde teler. Het teeltgebied is de kop van Noord-Holland, van Den Helder tot de lijn Bergen, Alkmaar, Hoorn.

Naar eigen inzicht kunt u de bieten zo groot mogelijk laten groeien: een handje kunstmest, een zonnige maar windluwe plek, of gaat u toch voor extra LED-verlichting? De wedstrijd kent prijswinnaars in meerdere categorieën: verschillende rayonnen (gebieden), dames, jeugd, en een potcompetitie. Het hoogtepunt van het teeltjaar is het traditionele Bietenbal en dat wordt gehouden in dorpshuis Prins Maurits in Nieuwe Niedorp in het begin van november. Tijdens het Bietenbal worden de prijswinnaars van de verschillende categorieën en natuurlijk de “officieuze” Wereldkampioen bietentelen bekend gemaakt. U kunt natuurlijk ook zelf een onderlinge competitie organiseren door met familie, vrienden, buren etc. lid te worden van De Dorstige Biet. Kijk ook op de website (www.dedorstigebiet.nl) voor meer informatie over de wedstrijd.

Voor € 10 bent u lid, jeugdleden tot 16 jaar betalen €5. Bij het lidmaatschap krijgt u een zakje met bietenzaad. Van uw lidmaatschapsgeld worden onder andere de prijzen en de feestavond van het Bietenbal van betaald. Dit jaar is er voor het eerst in Andijk een uitgiftepunt voor zaadjes zodat ook de regio Andijk gemakkelijk mee kan doen. Zaadjes kunnen afgehaald worden aan de Middenweg 8 in Andijk. Bel 06 52 28 02 85 om je in te schrijven en een afhaalmoment te plannen.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen