woensdag 24 april 2024
spot_img

Wie vaart ermee met het vakantieschip de Prins Willem Alexander?

De afgelopen week mocht Annemarie Kooiman mee varen. Dit was de eerste vaart na de coronaperiode. Het schip heeft anderhalf jaar aan de kade in Harderwijk gelegen. Met veel pijn in het hart moest de stichting het vaste personeel ontslaan. Er werden sponsoracties opgericht om het schip toch drijvende te houden. En dat is gelukt! En het gaat vaker van wal als u mee wilt varen!

Faciliteiten 
Aan boord van het schip bevinden zich 25 rolstoeltoegankelijke tweepersoonshutten, die zijn ingericht met hoog-laagbedden met verstelbare bodem, televisie, huistelefoon, een alarmeringssysteem en een wastafel. Centraal gelegen vindt u enkele aangepaste badkamers met toilet. Met de lift, die groot genoeg is voor een bed, kunt u op het bovendek komen. Daar bevinden zich een serre en een terras. De boot huisvest ook een grote salon, waar u heerlijk kunt eten, maar waar u eveneens kunt gaan zitten om van het uitzicht te genieten.

Het schip is compleet ingericht voor max. 50 cliënten met lichte zorg. Er zijn verpleegkundigen aanwezig voor zorgaanvraag. Daarbij is het mogelijk dat iedere cliënt een begeleider mee kan nemen. Het facilitaire gebeuren wordt geheel door vrijwilligers gedaan. Daardoor kan de prijs van € 849,– p.p. gehandhaafd worden. All inclusive!
Afgelopen week ging het schip varen met alleen die vrijwilligers. En er werd afscheid genomen van 11 personen die de leeftijd van 75 jaar hadden bereikt en daardoor niet meer actief mee mogen werken. Het schip voer vanuit Harderwijk naar Urk, Harlingen, Terschelling, Kampen en weer terug naar Harderwijk. Elke dag was er gelegenheid om van het schip af te gaan om te winkelen, fietsen, rit met de huifkar of een gezellig terras. ’s Avonds werden er spelletjes gedaan en de tweede avond was er livemuziek en gingen alle voetjes van de vloer.
In september/oktober is het mogelijk om met het schip mee te varen. Het inschepen gebeurd op zondagmiddag en de vaardagen zijn van maandag t/m vrijdag. Het is nog niet bekend hoe de route zal zijn maar in ieder geval over de Nederlandse vaarwegen. Wat een prachtige ervaring zal zijn.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Annemarie Kooiman tel: 59 29 12 / 06 42 83 69 07.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen