woensdag 24 april 2024
spot_img

WIE, WANNEER, WELKE BESLISSINGEN

Omdat we toch nog vaak bij mensen thuiskomen of dat men met veel moeite bij ons op kantoor komt en wij met enige regelmaat naar het ziekenhuis gaan, omdat er nog niets geregeld was op het gebied van een testament en/of een levenstestament, schrijven we er toch nog weer eens over.

Wat is het verschil tussen een “gewoon” testament en een levenstestament?
Een “gewoon” testament regelt alleen de zaken bij overlijden. Daarin komt aan de orde wie er van u erft. Vaak wordt een executeur en afwikkelingsbewindvoerder benoemd. Dit is of zijn degene(n) die na overlijden het beheer hebben over de goederen van uw nalatenschap en deze kunnen afwikkelen. Een levenstestament werkt tijdens leven. Hierin wordt geregeld wie uw belangen mag behartigen en beslissingen voor u mag nemen tijdens uw leven, als u dat tijdelijk of blijvend niet meer kan.

Op tijd regelen
Veel mensen zien er tegenop om een testament en levenstestament te maken. Het zijn ook zware onderwerpen om over na te denken. Het begint bij een bespreking, dan is de eerste stap gezet. Een veel gehoorde reactie is dat het een grote opluchting is als het eenmaal geregeld is (ook voor familieleden of andere naasten). Voor ondernemers geldt dat het in de dagelijkse drukte van hun bedrijf vaak niet hun eerste prioriteit is om over deze onderwerpen na te denken. Je moet er toch niet aan denken dat je zelf niet meer de controle hebt, maar ook dit is een bedrijfsrisico. Kortom, stel niet uit tot morgen of later. We helpen u graag.

Mantel&Voors Notarissen en Mediators
Andijk 0228-592224
Benningbroek 0229-591264.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen