woensdag 24 april 2024
spot_img

Wie weet wie dit zijn?

Christelijke school aan de dijk in 1915. 

Onlangs kreeg ik uit Friesland een kopie van deze foto (nr. 3) van kinderen van de Christelijke school aan de dijk. Deze stond, naast de winkel, waar later de Zilvermeeuw winkel van Kistemaker was. De firma Scholtens heeft er ook nog een werkplaats gehad.
Hij stelde de vraag, of dit een Andijker foto was. Zijn grootmoeder Sijtske Lodewijk (5e kindje van links) heeft namelijk kort met haar ouders in Andijk gewoond. Ik wist dat foto 3 moest bestaan, omdat ik zelf groep 1, 2 en 4 al had. In het boek in een ommezien staat op blz 32 en 33 foto 1 en 2 incl de namen van de kinderen. Men heeft het zo gedaan dat alle kinderen uit één familie van  de 1e t/m de 6e klas op 1 foto komen, zo dat men maar 1 foto hoefde te kopen. Nu hoop ik dat er mensen zijn die deze foto herkennen en misschien nog familie op de foto kunnen aanwijzen.

De onderwijzers zijn mr. Bakker, mr. Meijer, mr. Schuil, mr. Teekens en de handwerk juffr. Gretha van Dorp, dochter van dominee van Dorp. Het enige meisje dat ik zelf dacht te herkennen was het meisje vooraan 3e van rechts als Janna Heemsbergen, de vrouw van Hannes Tensen. Dus op naar de familie Tensen met de vraag ziet u nog wat kennis aan de foto. Het klopte, ze wijzen het betreffende meisje aan als hun moeder.

Wilt u hem op de computer beter bekijken neem dan contact met mij op. Misschien krijgen we meer namen boven water.

Hessel de Greeuw, Dijkweg 80, 1619 HD Andijk. 0228-591965, hdegreeuw@quicknet.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen